Vlasnik Operete izjavio da su stanovi pali za 500 eura, a sad tvrdi: ‘Krivo sam se izrazio’ Doznaje se stvarno stanje u Zagrebu!

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Dopredsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK i vlasnik agencije nekretninama Opereta Borislav Vujović prije tri dana gostujući na HRT-u izjavio je da su tražene cijene kvadrata stanova u centru Zagreba nakon potresa pale za 500 eura. Je li to doista tako?

“Promet je još premali da bismo mogli govoriti sa sigurnošću, no ono što vidimo prema traženim cijenama jest da su tražene cijene otprilike 500 eura niže nego što je to bilo do 15. ožujka.”, rekao je Vujović te nastavio: “S time da treba uzeti u obzir da je novijim zgradama u centru cijena ostala stabilna.”

Dnevno izdanje Jutarnjeg lista navodi kako je pak tražena cijena stambenih kvadrata na području Donjeg grada u razdoblju od ožujka pala za tek 60-ak eura dok je pad cijena na području Gornjeg grada neznatnih 30-ak eura!

Vlasnik agencije Opereta Borislav Vujović na svojim službenim stranicama i dalje drži znatno visoko ljestvicu cijena. Ako tražite stan i privlačna vam je opcija Palmotićeva ulica u samom centru Zagreba, za stan od 41 m2, u suterenu, platit ćete 99.500 €. Ukoliko vam se ta opcija ne sviđa, uređeni stan od 48 m2 u Petrinjskoj ulici platit ćete “samo” 139.000 €.

Cijene se, tvrdi Jutarnji nakon podužeg istraživanja, ne čine kao da su nešto drastično pale, zbog čega je Jutarnji kontaktirao Vujovića kako bi pojasnio matematiku koju je predstavio na HRT-u.

Ovaj put, Vujović je dao ipak malo drugačiju izjavu:

“Nažalost, krivo sam se izrazio. Nije bila riječ o traženim nego o postignutim cijenama nekretnina u centru grada, i to poglavito na temelju statistike dostupne u registru e-nekretnine, kojem pristup imaju licencirani agenti za prodaju nekretnina. Tamo je moguće provjeriti podatke i vidjeti kako su prosječne ostvarene, a ne tražene cijene pale za 500-tinak eura za kvadrat na području centra Zagreba”, ispravio se Vujović.


Komentari