VLASNIK IZ HORORA: Zagrepčanin zaklao svog psa, brani se da nije uzeo terapiju

Zagrepčanin Kristian Š. (50) prošle srijede zaklao je svog psa, mješanca Mrvicu.  Branio se tvrdeći kako je dugogodišnji ovisnik koji se godinama pokušava “skinuti”s opijata, ali toga dana, kaže, nije uzeo dovoljnu dozu terapije.

Sve je započelo u parku gdje je miješanac u jednom trenu zgrabio kost. Vlasnik mu je istu pokušao istrgnuti iz usta, ali u tome nije uspio. Pri tome je pas šapom ogrebao vlasnika koji ga je potom zgrabio, odnio u stan i – zaklao nožem, javlja 24 sata.

Branio se priznanjem da je dugogodišnji ovisnik koji toga dana nije uzeo dovoljnu dozu terapije. Nakon kriminalističkog istraživanja u četvrtak je doveden pred suca istrage  Županijskog suda u Zagrebu, a on mu je odredio mjesec dana istražnog zatvora. Trenutno se nalazi u Remetincu kako ne bi mogao ponoviti zločin.

Sumnjiči ga se za kazneno djelo “Ubijanje ili mučenje životinja” za što je Kaznenim zakonom RH predviđena kazna do godine dana zatvora. Spomenuti medij neslužbeno doznaje kako je Kristian Š. bio osuđivan za razbojništvo, nedozvoljeno držanje oružja i prijetnju.

U siječnju 1994.  je nasmrt pretukao 74-godišnjeg djeda koji mu je prigovorio što nije ugasio svjetlo, zbog čega je osuđen na sedam godina zatvora. Tijekom boravka u Lepoglavi napao je drugog zatvorenika.

Međutim, tu nije kraj nedjelima. Naime, 2007. godine Kalašnjikovim je opljačkao kladionicu u Zagrebu. Maskiran šalom ispalio je više metaka u zrak te odnio oko 7500 tisuća kuna.


Komentari