‘VLAK U SNIJEGU’: Najveća maketa željeznice priprema naljepšu adventsku bajku!

Najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi – Backo Mini Express – priprema iznenađenje za Advent!

Naime, ove će godine po drugi put, uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba, sudjelovati sa svojim blagdanskim sadržajem u projektu Advent u Zagrebu.

Prošlogodišnja Božićna priča na najvećoj maketi jugoistočne Europe tijekom prošlogodišnjeg Adventa privukla je više od 7 000 posjetitelja, od čega je 20 % bilo inozemnih.

“Ovog puta pripremili smo Adventsku bajku s obiljem premijernog blagdanskih sadržaja u jednoj od najljepših turističkih manifestacija Europe – Advent u Zagrebu 2016.”, ističu organizatori.

Podsjećamo, Backo Mini Express je plod petogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana, koji su stvorili pravi turistički raritet kontinentalnih prostora naše države, koji je 85 % hrvatski proizvod.

Riječ je zadivljujućoj maloj oazi velike kreativnosti koja je iznjedrila na 75 četvornih metara, najveću u ovom dijelu Europe, maketu po kojom prometuje više od stotinu vlakova osam sati svakog dana. Maketom istovremeno može bez ikakvih kvarova ili sudara voziti dvadeset vlakova. Za tu namjenu postavljeno je čak 1.050 metara mini – tračnica, dio kojih je ukopan i deset centimetara u pod, a neke se nalaze i na visini od tri metra.

>>>NAŠA JEDINSTVENA ATRAKCIJA: Male vlakove dolaze vidjeti svi, od Čilea do Novog Zelanda (FOTO)

BACKO (10) (Large)

Poseban vlak u bojama Zagreba tijekom Adventa

Za Advent 2016. planiraju raditi od prvog do zadnjeg dana manifestacije Advent u Zagrebu svakodnevno, i to od 10 do 22 sata, uz obilje sadržaja, svečaniji, opremljeniji za najljepše blagdansko razdoblje u godini, te prije svega inovativniji.

“Uz naših stotinu vlakova u stalnom postavu makete, tijekom Adventa 2016, Backo Mini Expressom će prometovati i nekoliko vlakova u blagdanskim bojama i dekoracijama uz zvučne kulise božićnih pjesama, s obiljem maketarske blagdanske dekoracije, te skulpture Djeda Božićnjaka i prigodnih darova”, poručuju iz Backo Mini Expressa, uz napomenu da će samo za potrebe Adventa na njihovim tračnicama prometovati Agram Advent Express – poseban vlak u bojama Zagreba, te s blagdanskom dekoracijom uz natpis s čestitkom za Sretan Božić.

Dodatno ozračje blagdana pojačat će i prigodnom blagdanskom glazbom, posebice hrvatskim narodnim blagdanskim pjesmama.

Na njihovoj maketi nalazi se i – žičara

Također, na tri četvorna metra unutarnjeg prostora makete već je postavljena Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom. Uz veliko skijalište, na maketi će biti postavljeno i klizalište sa sadržajima koje nudi Advent u Zagrebu kao pravi preslik stvarnosti u našem umanjenom maketarskom svijetu.


Komentari