Alarmantno: Vlada spašava Agrokor, dok Borovo propada

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Radnicima Borova bila je upitna i plaća.

Bivši ministar gospodarstva Tomislav Panenić iz Mosta upozorio je u četvrtak na alarmantnu situaciju u kojoj se nalazi Borovo. Račun nekadašnjeg obućarskog diva u srijedu je bio blokiran, kratko je odblokiran, a danas bi mogao opet.

“U sjeni zbivanja oko Agrokora, propada nam Borovo s više od 700 zaposlenih. Država, odnosno ministar financija Zdravko Marić mora hitno reagirati. Ministarstvo financija godinama ne potpisuje predstečajnu nagodbu koja bi skinula blokade s imovine Borova. Čeka se i kredit HBOR-a od nekoliko milijuna kuna, a ta imovina kada se odblokira trebala bi biti založena. Sve je u rukama Marića, a ako je Agrokoru u prosincu preko HBOR-a osigurano 239 milijuna kuna, onda je ovo minimum što se može uraditi za Borovo koje je državna tvrtka i za Vukovarsko srijemsku županiju.” upozorava Panenić.

Radnicama Borova je bila upitna i plaća, iako većina radi za plaće od 2500 do 3000 kuna u pogonima. Prema zadnjim informacijama trebali bi sada dobiti plaću za veljaču. Borovo je u potpunom vlasništvu države, nekada su zapošljavali 24.000 radnika, danas su pali na 700 i muči ih nelikvidnost, pišu 24 sata.

“Bez pomoći vlasnika, Borovo to ne može izdržati.” zaključuje Panenić.


Komentari