Vlada prihvatila uvjete! Nastavnici i učitelji izborili veće plaće

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

NOVO Sastanak sindikata srednjih škola, predsjednika Vlade i resornih ministara je završio. Branimir Mihalinec, čelnik sindikata, rekao je kako se najavljivani štrak ipak neće održati – barem ne zasad. Nakon rasprave oko povećanja plaća, Vlada je prihvatila uvjete i zahtjeve nastavnika i učitelja.

Otvorila su se vrata Banskih dvora i premijer Plenković je primio predstavnike sindikata obrazovanja Sanju Šprem i Branimira Mihalinca kako bi razgovarali o njihovim zahtjevima. Od Vlade traže povećanje plaća i bolje uvjete rada za sve zaposlenike škola.

Oko 1500 učitelja i nastavnika okupilo se na Markovom trgu uz udaranje bubnjeva i zviždanje. Ponavljaju se scene iz 2014. godine kada su ispred Banskih dvora prosvjednici skandirali “ako mislite da je obrazovanje skupo, čekajte da vidite koliko košta vaša glupost”.

Zahtjevi učitelja i nastavnika su opravdani jer zaslužuju veće plaće, posebice sada kad su pred njima velik izazovi. Slijedi kurikularna reforma koja nosi velike promjene, a škole za njih nisu spremne.


Komentari