VJETAR ČUPAO STABLA: Vatrogasci imaju pune ruke posla (FOTO)

Zagreb.info

 Danas se ponovno očekuje snažan vjetar, stoga zaštite svoju imovinu kako zbog pucanja stabala ne bi morali intervenirati vatrogasci.

Jučer je većina nas iz kratkih rukava naglo prešla u jesensku garderobu jer je temperatura sa prevrućih 35 stupnjeva pala na svega 20.

Nagle promjene temperature uzrokuju i vremenske neprilike pa je tako Zagreb noćas pogodio vrlo jak sjeveroistočni vjetar koji je ostavio posljedice za sobom, a sanacija istih je još uvijek u tijeku. Jedna od čitateljica nam je poslala fotografiju koju je zabilježila u blizini Savskog mosta, točnije u Jarunskoj ulici preko puta Studentskog doma Stjepan Radić. Na slici se jasno vidi kako stablo nije izdržalo snažan udar vjetra pa je tom prilikom puklo i palo na obližnji parking. Svom srećom nije bilo žrtava, kao ni znatnije imovinske štete.

Zagreb.info
Zagreb.info

Tim povodom nazvali smo Javno vatrogasno društvo Grada Zagrebu gdje su nam rekli kako su od noćas do jutros imali 24 intervencije, a za vrijeme našeg telefonskog razgovora čak su tri intervencije bile u tijeku. “Nema vam tu pravila, pogodilo je cijeli Zagreb, niti jedan kvart ili dio nije zaobišlo“, rekao nam je jedan od vatrogasaca. Najviše intervencija imali su upravo zbog vremenskih neprilika, odnosno zbog siline vjetra. Najviše opasnosti prijeti kućama i autobomilima, a sanacija je još uvijek u tijeku.

Facebok
Facebok

Danas nas očekuje još jedan dan sličan jučerašnjem pa osim kiše koja ne prestaje padati, opet se očekuje jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, stoga ukoliko su vaši automobili ili neka druga imovina na otvorenom, pobrinite se da barem nisu ispod drveća jer bi vi mogli sutra zvati vatrogasce da saniraju štetu.


Komentari