VJEROVALI ILI NE Umjesto Vanđelića na čelo Fonda za obnovu žele kralja gafova

Foto: Instagram

Tema smjene Damira Vanđelića s mjesta šefa Fonda za obnovu dosadila je već i Bogu i narodu, ali čini se da se toj trakavici ipak možda uskoro nazire kraj. Kao kandidat za zamjenu u kuloarima se ozbiljno spominje čovjek koji je u kampanji za Zagreb postao predmet sprdnje i memova po društvenim mrežama, zbog gotovo svakodnevnih gafova s kojima se zabavljala svekolika javnost.

Riječ je dakako o Davoru Filipoviću, kandidatu HDZ-a za gradonačelnika na nedavnim lokalnim izborima, kojemu se sada traži nova jaka funkcija s koje bi se mogao dalje medijski afirmirati. Šuška se kako je Filipović rješenje prihvatljivo i premijeru, ali i ministru graditeljstva Darku Horvatu, a koji nikako nije mogao na zelenu granu s Vanđelićem.

Već i u fazi pukog nagađanja, informacija da bi ”space shuttle”, kako je Plenković neki dan nazvao Filipovića uspoređujući ga s Tomaševićem, mogao zamijeniti iskusnog menadžera Vanđelića, u zagrebačkim je krugovima dočekana s podsmijehom. Ne ulazeći u to je li za sprdanje razlog loš imidž koji je Filipović stekao izjavama o tvornici cjepiva i sličnim biserima zbog kojih je završio na memovima, ili je on stvarno nekompetentan, unatoč formalnom visokom obrazovanju i akademskim referencama, činjenica je da građani koji gotovo dvije godine čekaju obnovu imaju pravo na Filipovićevo imenovanje gledati s rezervom, pa ako hoćete i strahom – da od obnove još dugo ponovno neće biti ništa.

No ideja da se to zapravo i dogodi nije nerealna, jer Filipović očito s razlogom nije bio kandidat za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, koji se bira 17. listopada. Nije da će se Mislav Herman, izgledni pobjednik tih izbora, previše usrećiti novom funkcijom, i nije da je Filipoviću teško palo što je neće dobiti on. Zašto se ne bi pripremio za nešto jače – vruću fotelju ravnatelja Fonda za obnovu Zagreba, u koju, poslije Vanđelića, uz sve probleme s realizacijom obnove i komunikacijom koji su izišli na vidjelo, većina mudrih i uglednih stručnjaka ne bi niti zasjela?


Komentari