Vjerovali ili ne, pokrenuli smo Holding! Nakon našeg teksta krenuli radovi na hipodromu

FOTO: Enimark Ponjević

Stanje na hipodromu zaista je žalosno, a on bi trebao biti dom elitnog sporta.

U nedjelju smo pisali o stanju na zagrebačkom hipodromu. Naime, jedan od vlasnika konja snimio je situaciju, a na videu je jasno vidljivo što im se podvaljuje za 820 kuna mjesečno. U ponudi su boksevi za konje, koji samo što se nisu raspali, te “ekskluzivna” pustinjski suha staza na kojoj životinje lome noge. Da su uvjeti katastrofalni, svjedoče i otkazane utrke, kojih je samo u ovoj godini bilo već tri, a kao razlog navedeni su loši uvjeti.

O svemu tome smo pisali, te upitali tko će vlasnicima konja nadoknaditi štetu zbog ozljeda, a upit smo poslali i hipodromu. Odgovor od njih nismo dobili, ali kako nam javlja vlasnik konja, tamo su, napokon, počeli radovi.

Naime, kako nam je javio čitatelj, u ponedjeljak su na hipodrom stigli kamioni, iz Holdinga su poslali bagere da otrpaju štalu od gnoja i balege.

“Danas su na hipodromu Zagreb počeli udarnički radovi. Iz Holdinga su poslali bagere i kamione da što prije otrpaju štalu od gnoja i očiste vodozaštitno područje. Širi se užasan smrad amonijaka po ovoj vrućini, ali smo jako zadovoljni jer ćemo se osloboditi ovog izvora zaraze.

Očekujem da se u narednim danima sanira sav dovezeni građevinski otpad, smeće i sve ruševine od štala koje ugrožavaju živote ljudi i životinja. Na kraju očekujem i da će Holding imenovati novog voditelja hipodroma jer čovjek koji je ovo do sada vodio ne može donijeti boljitak.

Zahvaljujem novinarima zagreb.info jer su pomogli da probijemo informacijsku barijeru prema gradonačelniku i Holdingu koju je stvarao dosadašnji voditelj Dragomir Jurjević”, napisao je vlasnik konja, koji je prvi snimio i prikazao stvarno stanje stvari na hipodromu.

>>> (VIDEO)Katastrofalno stanje: Na hipodromu naplaćuju bogatstvo za raspadnute bokseve, a konji se s njega vraćaju ozlijeđeni?


Komentari