‘VIZIJA ZAGREBA’ SANDRE ŠVALJEK: Nezavisna skupštinska zastupnica čiji su partneri – građani (VIDEO)

Facebook

Nezavisna skupštinska zastupnica i kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek predstavila je svoju “viziju Zagreba”, s kojom će se boriti za glavnu gradsku fotelju.

Predstavila ju je uz potporu brojnih zagrebačkih HSLS-ovaca.

Preustroj Gradske uprave koja, kaže, nije dovoljno otvorena građanima te tromog i skupog Zagrebačkog holdinga prvi su na njenoj listi kada (i ako) postane gradonačelnicom. Zapošljavanje sposobnih i obrazovanih, a ne podobnih – bit će njen način kadroviranja, rekla je na konferenciji za novinare.

Uređenje Gornjeg i Donjeg grada te obnova zapuštenih gradskih fasada visoko su na listi prioriteta bivše Bandićeve zamjenice, sada suparnice u gradonačelničkoj utrci. Tu je i revitalizacija gradskih prostora, prije svega Badela, Zagrepčanke i Gredelja koji bi, napominje, konačno trebali dobiti svoju ulogu. Brinut će i o zapošljavanju, a posebno će se pozabaviti gospodarenjem otpadom. Plan joj je uvesti održiv sustav koji će znatno smanjiti količine otpada koji se odlaže, a povećati reciklažu i kućno kompostiranje, prenosi dalje.com.

U njezinu viziju s kojom kreće u borbu za glasove Zagrepčana spada i gradnja Termi Zagreb, kao i dva mosta preko Save u blizini Jaruna, rješavanje prometne problematike.

Njeni partneri su građani, mudro je poput Bandića odgovorila na pitanje o mogućoj stranačkoj potpori. Ona je nezavisna, dodala je – iako je, rekli smo, dvorana bila prepuna gradskih HSLS-ovaca (Alen Ostojić, Vladimir Andrić, Alen Gospočić, Darko Klasić…). Glavna suparnica, podsjetimo, uz aktualnog gradonačelnika, biti će joj HNS-ova Anka Mrak Taritaš. No, puno je još do svibnja iduće godine, kada su na redu lokalni izbori. Iako bi se u utrku rado uključio HDZ-ov skupštinski predsjednik Andrija Mikulić šuška se da će i ta stranka imati ne kandidata nego kandidatkinju – i to u liku i djelu europarlamentarke Ivane Maletić. Žestoku će bitku Švaljek voditi ne bi li pobijedila ne samo Bandića već i dame koje će s istim žarom, sasvim sigurno, krenuti u izbornu utrku.


Komentari