Vip više neće postojati: Evo kako će se od konca godine zvati ova telekomunikacijska tvrtka

Telekomunikacijska tvrtka Vipnet, odnosno Vip, kao brend do kraja godine promijenit će se u A1, a slijedom velikog rebrendinga u sklopu matične Telekom Austria Grupe, koja je odlučila da njihov već otprije poznati brend A1 postane jedinstveni brend za sve kompanije članice, uključujući i Vipnet u Hrvatskoj, izvijestili su iz te tvrtke.

“Budući da je A1 snažan brend koji pruža mobilna, fiksna, TV i podatkovna rješenja te rješenja u oblaku i OTT usluge, A1 Telekom Austria Grupa odlučila je prošle godine da A1 postaje jedinstveni brend za sve svoje kompanije, uključujući i Vipnet na hrvatskom tržištu. Do kraja ove godine Vip brend će zamijeniti A1 brend, a Vipnet d.o.o. postat će A1 Hrvatska d.o.o.”, najavljuju iz Vipneta, koji je 19 godina članica A1 Telekom Austria Grupe.

Iz Vipneta poručuju da će i kao A1 nastaviti s ulaganjima u mobilne i fiksne mreže nove generacije i nove tehnologije za stvaranje gigabitnog društva u Hrvatskoj te pomažući pri digitalnoj transformaciji hrvatske ekonomije i društva.

“U manje od 20 godina Vipnet se iz mobilnog operatora transformirao u potpuno konvergentnoga tržišnog igrača koji nudi mobilne, fiksne, TV i ICT proizvode i usluge”, ističe u priopćenju predsjednik Uprave Vipneta Jiří Dvorjančanský.

Napominjući kako danas više ne mogu biti samo telekomunikacijska tvrtka ili mrežni operator, kaže da se i oni, kao i ostali mijenjaju prilagodbom digitalnoj evoluciji koja se zbiva svuda po svijetu.

Osim imena, sve ostaje isto

Iz Vipneta ističu da će, unatoč promjeni naziva, sva ranije stečena prava i obveze korisnika, poslovnih partnera, klijenata ili dobavljača ostati nepromijenjena i valjana, bez potrebe za izmjenama sklopljenih ugovora. Tako nema potrebe za zamjenom SIM kartica, brojeva, modema ili bilo kakve opreme, a sve usluge i dogovoreni procesi funkcionirat će kao i do sada.

Tomato brend, kako kažu iz Vipneta, neće se mijenjati i u sadašnjoj formi i nazivu nastavlja djelovati na tržištu.

B.net će biti dostupan u okviru A1 ponude proizvoda i usluga, a Vip Metronet Business Solutions postat će A1 Business Solutions, najavljuju iz Vipneta.

A1 Telekom Austria Grupa posluje u sedam država središnje i istočne Europe, odnosno kroz tvrtke članice posluje u Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Bjelorusiji, Srbiji i Makedoniji, u kojima ukupno ima oko 24 milijuna korisnika.

U 2017. godini A1 Telekom Austria Grupa imala je prihode od gotovo 4,4 milijarde eura te oko 19 tisuća zaposlenih.

Također, ta je grupa europska poslovna jedinica jednog od najvećih telekomunikacijskih pružatelja América Móvil.

Komentari