Vila Pukler konačno se obnavlja. U vlasništvu je tajkuna poznatog po ovoj aferi!

Screenshot

Jedna od najljepših kuća u Zagrebu, vila Pukler, smještena na samom vrhu Schlosserovih stuba, konačno se kreće obnavljati. Iza ove vile su godine propadanja, a potresi su je dodatno oštetili i ugrozili joj stabilnost.

U vili Pukler godinama je bio smješten francuski konzulat, a zatim francusko veleposlanstvo. Oni su se iselili prije nešto više od desetljeća, a vila nakon toga samo tone u propast.

Aktualni vlasnik je Svjetlan Stanić koji je angažirao stručnjake da se vili vrati stabilnost i sanira šteta od potresa, doznaje Telegram. Stanić je vilu od bivšeg vlasnika službeno kupio u siječnju 2020. u iznosu od 1,5 milijuna eura. Nakon sanacije štete od potresa, kuća će biti do kraja obnovljena, a kako će izgledati još se ne zna. Ipak treba naglasiti kako se nalazi u zaštićenoj Povijesnoj urbanoj cjelini Grada Zagreba.

Inače, Stanić samo u Hrvatskoj bilježi više od 240 milijuna kuna prihoda, a nakon Todorićeva pada preuzeo je Juicy sokove. Ovaj multimilijunaš poznat je i po jednom sudskom sporu, ‘slučaj peka’. Čelni ljudi Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) osumnjičeni su da su uzimali mito za pogodovanje prilikom prodaje tvrtke iz svog vlasništva. Stanića se pak teretilo da je potpredsjedniku HFP-a Ivanu Gotovcu obećao peku i putovanje kao mito ako mu da povjerljive informacije o privatizaciji Dalmacija Vina. 13 godina kasnije, optužbe nisu dokazane, a optužnica je otišla u zastaru.

Komentari