Vikend prognoza: Držite kišobrane pri ruci

‘Bipolarno’ vrijeme.

Proljetno promjenljivo vrijeme nastavlja se i u ovome tjednu, a i početkom sljedećega, zbog čega je teško izdvojiti dan u kojem barem ponegdje u Hrvatskoj neće pasti barem malo kiše.

U istočnoj će Hrvatskoj prvo kišovitije višesatno razdoblje biti tijekom većeg dijela petka, prevladavajuće oblačnog, uz malo, ponegdje možda i nimalo sunčanog vremena. Pritom će jutarnja temperatura zraka biti od 10 do 13 °C, a najviša poslijepodnevna od 18 do 20 °C.

Promjenljivo, uz toplije jutro od onoga u četvrtak i svježije poslijepodne, bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će češća, iako ne i obilna kiša, uz moguću grmljavinu, biti u prvom dijelu dana, a prema večeri će se sa zapada razvedravati, piše HRT.

Topla i sunčana subota i tmurna nedjelja

U subotu ponovno sunčanije i toplije, ali nakon svježijeg jutra od sutrašnjega, u unutrašnjosti ponegdje i maglovitog. Poslijepodne sa zapada sve oblačnije, mjestimice već uz malo kiše.

U nedjelju umjereno do znatno oblačno, osobito prijepodne uz čestu kišu, mjestimice i obilniju, te svježije, uz povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Oblačno i kišovito vrijeme nastavit će se i u ponedjeljak, stoga držite kišobrane pri ruci!

zagreb vrijeme


Komentari