Vikend akcija policije urodila plodom: Evo koliko su nesavjesnih vozača kaznili

Goran Mehkek / CROPIX

U noćnim satima u dane vikenda, od 15. do 18. studenog 2019. godine na području Zagreba provedena je akcija pojačanog nadzora vozila i vozača u svrhu suzbijanja najtežih prometnih prekršaja.

To su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanja vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 530 prometnih prekršaja, od čega 72 prekršaja vozača s alkoholom, 166 prekršaja nepropisne brzine, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 40 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 6 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, 7 pod zabranom, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom te 208 ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 17. studenog 2019. godine u 3.40 sati, kod 49-godišnjaka koji je vozio pod utjecajem alkohola s izmjerenom koncentracijom od 2,37 promila u organizmu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju za otriježnjenje te će protiv istog biti podnijet prekršajni nalog.

Prilikom provođenja akcije, 13 osoba je odvedeno na otrežnjenje, a 11 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Komentari