(VIDEO) Zna se što je uzrok sinoćnjeg požara u središtu grada: Umirovljenica napravila veliku grešku

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Uzrok požara u stanu na četvrtom katu zgrade u Gotovčevoj ulici 7 u središtu Zagreba je svijeća koju je vlasnica stana zapalila u blagavaonici gdje joj je pregorila žarulja, doznaje Jutarnji list.

Kako piše Jutarnji list, vlasnica stana, inače umirovljenica, je neposredno prije došla kući te, vidjevši da ne radi svjetlo, upalila svijeću pa izašla iz stana uzeti neke stvari.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Kada se vratila plamen je već zahvatio papire i ubrzo se proširio na stol, ormare, a potom i na stolariju te prešao na krov zgrade. Preko krova je zahvatio i susjedni stan na 4. katu te djelomično i stan na 3. katu, no ozbiljnija šteta je počinjena samo u stanu u kojemu je požar i izbio.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Policija od jutra provodi očevid, nakon kojega će pozvati Elektru i druge službe kako bi pokušale uključiti struju i druge instalacije da bi se stanari zgrade mogli vratiti svojim kućama. U gradskom uredu za krizna stanja rekli su kako je svima bio ponuđen smještaj u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, no svi su odbili i prespavali kod rođaka i prijatelja.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Iako je bilo objavljeno da je jedna osoba ozlijeđena, doznajemo kako je medicinski obrađena jedino vlasnica zapaljenog stana kod koje nisu utvrđeni zdravstveni problemi, a liječnica joj je rekla da se javi ako bude osjećala mučninu.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Žena se trenutno osjeća dobro i boravi u svom stanu od 45 kvadrata u kojemu je u tijeku policijski očevid.


Komentari