(VIDEO) ZET se očitovao o incidentu između vozača i putnice u invalidskim kolicima

FOTO: Dražen Komar / ILUSTRACIJA

U subotu u prijepodnevnim satima na autobusnoj liniji 221 (Glavni kolodvor – Travno) došlo je do navodnog incidenta između ZET-ovog vozača i putnice u invalidskim kolicima.

Dio scene snimila je druga putnica, koja je video objavila na svom Facebook profilu.

ZET-ov vozač, prema izjavama građana, negodovao je kada je shvatio da mora spustiti rampu zato što je putnica u invalidskim kolicima i drugačije ne bi mogla sići na svojoj stanici. Inzistirala je na tome da se rampa spusti, navodno odbivši pomoć ostalih putnika koji su se ponudili da je iznesu.

Jutro sa zetovcima… 221 Travno,psuje jer mora na drugim vratima otvoriti rampu za gospođu u invalidskim kolicima… ‘Što ja sve moram raditi’ njegove su riječi. Ipak je to rođo…“, napisala je u objavi Samanta Zadravec, putnica koja je snimila video.

Desilo se to da je vozač zanovijetao sto mora dizati rampu a gospođa u kolicima nije htjela pomoć jer je rekla da zakaj rampa onda postoji u busu. U medjuvremenu crkla hidraulika na busu ili kaj vec i ta ista vrata se nisu dala zatvoriti te smo svi morali izaci iz busa dok je on i dalje zanovijetao o tome kak mora dizati rampu i nije njegov posao. Eto,to se desilo“.

Ova scena podijelila je Zagrepčane. Dok neki smatraju da je trebala prihvatiti pomoć ostalih putnika i da su oboje bili nepristojni, drugi kažu da je s pravom inzistirala budući da je to, ističu, posao vozača.

Kako je snimka više puta podijeljena na društvenih mrežama, navodna druga strana priče objavljena je na stranici Autobusi.org:

Poštovani,

Zamolio bih Vas da objavite što se stvarno dogodilo vezano uz objavu videa ZET-ovog vozača i gospođe u kolicima. Kada je vozač zatvorio rampu te htio nastaviti vožnju, ali stanična kočnica nije htjela otpustiti te je vozilo ostalo zablokirano. Vozač je resetirao autobus 2-3 puta nebili se kvar otklonio, ali bezuspješno. Zatim vozač upućuje poziv prometnom centru koji na teren šalje servisno vozilo. Vozač je lijepo putnicima rekao da vozilo ne može dalje radi kvara senzora rampe na što su brojni putnici digli galamu na gospođu u kolicima da nje nema da se ništa od ovoga nebi ni dogodilo. Za vrijeme cijelog slučaja vozač nije uputio nijednu ružnu riječ prema putnicima.

O svemu su se oglasili i iz samog ZET-a:

Neugodno nas je iznenadio postupak našeg djelatnika zbog čega upućujemo ispriku, a najoštrije osuđujemo svaki oblik neprimjerenog ponašanja koji izlazi iz okvira elementarne kulture. Zagrebački električni tramvaj posvećuje posebnu pozornost osobama s invaliditetom te ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako se slične situacije ne bi više ponovile. Nadamo se kako ovaj neželjeni događaj neće narušiti sliku o ostalim vozačima koji su izričito profesionalni i  ljubazni, a na čiji rad zaprimamo i brojne pohvale, stoji u odgovoru ZET-a.


Komentari