(VIDEO) Zagrebački umirovljenici plesali na balkonima uz legendarne zagrebačke pjesme

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Korisnici svih 11 domova za starije osobe u Zagrebu obilježili su 13. Svjetski dan plesa i Europski dan solidarnosti među generacijama plesnom točkom, na svojim balkonima i terasama.

Točno u podne korisnici domova su na svojim balkonima, terasama i uz prozore zaplesali “Zagrebačkim ulicama” uz stručno vodstvo, izvijestili su iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

“Život koji nam je nametnula epidemija koronavirusa zahtijeva od svih nas prilagodbe i traženje novih načina provođenja aktivnosti koje smatramo važnim. I u ovim posebnim uvjetima života, kada smo obasuti brojnim mjerama i uputama kojih se valja pridržavati, ples je pronašao put do svojih plesača”, poručili su iz tog ureda.

Gradski ured, u suradnji sa Zakladom Zajednički put i domovima u nadležnosti Grada Zagreba, tradicionalno od 2008. organizira plesnu smotru i natjecanje u plesu najstarijih sugrađana još od 2008.

Iz Gradskog ureda izvijestili su da je u 12 godina bilo više od 2.500 izvođača što, kako su i istaknuli, dovoljno govori o važnosti plesa kao društvene i tjelesne aktivnosti najmudrije generacije.


Komentari