(VIDEO) VOZAČI IGNORIRALI ZAGREBAČKE VATROGASCE: ‘Ovakvo ponašanje i neformiranje hitnog koridora ugrožava sigurnost’

Ilustracija (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Zagrebački vatrogasci u ponedjeljak poslijepodne ponovno su se suočili s problemom da se vozači tijekom njihove intervencije ne miču s ceste te im otvaraju hitni koridor. Prenosimo njihovu objavu.

“Ne, ne i ne. Jučerašnji izlazak na intervenciju požara osobnog automobila na A1. Zvuk videa nije originalan zbog… jel… Ovakvo ponašanje i neformiranje hitnog koridora ugrožava sigurnost i predstavlja problem svim hitnim službama”, napisali su vatrogasci.

“U novom zakonu o sigurnosti prometa na cestama biti će regulirana obaveza sklanjanja vozila na način da: 1. na cesti koja ima dvije kolničke trake s po jednom prometnom trakom vozila u prometnoj traci pomiču udesno u smjeru kretanja. 2. na cesti koja ima kolničku traku s jednom prometnom trakom vozila u prometnoj traci pomiču udesno u smjeru kretanja. 3. na cesti koja ima kolničku traku s dvije prometne trake vozila u lijevoj prometnoj traci pomiču ulijevo, a u desnoj prometnoj traci udesno. 4. na cesti koja ima kolničku traku s tri i više prometnih traka vozila u lijevoj prometnoj traci pomiču ulijevo, a u ostalim prometnim trakama pomiču udesno. Kazna propisana za prekršaj iznosi 500 kuna”, zaključuju Zagrebački vatrogasci.

Izašli na vrijeme

Podsjetimo, na autocesti A1 u smjeru iz Zagreba prema Karlovcu u ponedjeljak se zapalio osobni automobil. Sreća u nesreći je da su putnici iz gorućeg vozila izašli na vrijeme te su prošli bez ozljeda.

“Dojavu smo dobili oko 14.30 sati. Požar je bio na 6. kilometru između naplatne postaje Demerje i čvora Donja Zdenčina u smjeru Dubrovnika. Ozlijeđenih osoba nije bilo”, kratko su priopćili iz Policijske uprave zagrebačka. Požar su ugasili vatrogasci, a na terenu je bila i Hitna pomoć. Vozilo je u potpunosti izgorjelo.

Komentari