(VIDEO) Vatromet, bakljada, pjesma: Pogledajte proslavu na zagrebačkim ulicama nakon presude Mamiću

Screenshot

Nakon jučerašnje nepravomoćne presude Zdravku Mamiću i suokrivljenicima za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna na zagrebačkim je ulicama zavladalo slavlje.

Naime, nakon dugih deset godina borbe protiv kriminala i ukazivanja na pljačku Dinama, navijači su konačno dobili i ovu muktorpnu bitku.

Povijesni dan za hrvatski nogomet slavio se u kafićima, na ulicama i po kvartovima… Snimku jedne takve proslave uz bakljadu i vatromet na svom je Facebook profilu objavio Thomas Bauer, dugogodišnji navijač Dinama, pripadnik inicijative Zajedno za Dinamo te suvlasnik uspješne PR agencije.

Brojnim zagrebačkim kvartovima sinoć su odzvanjali jecaji tužnih navijača.

Gepostet von Thomas Bauer am Mittwoch, 6. Juni 2018

Podsjetimo, bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar u srijedu su nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna te ih je osudio na zatvorske kazne, pri čemu je Zdravko Mamić dobio šest i pol godina.

Prema presudi koju je pročitao predsjednik sudskog vijeća Darko Krušlin Zdravko Mamić osuđen je po svim točkama optužnice, Milan Pernar i Zoran Mamić oslobođeni su prve točke optužnice, ali su proglašeni krivima za umanjivanje Mamićevih poreznih obveza i primanje mita, a Zoran i za davanje mita. Zdravko i Zoran Mamić te Vrbanović krivi su po trećoj točki optužnice, odnosno za podjelu transfera za Dejana Lovrena, a Zdravko Mamić i za podjelu transfera za Luku Modrića.

Iako je Zdravko Mamić trenutno u bijegu te nepravomoćna presuda ne predstavlja i kraj ovog procesa, treba imati na umu da postoji još jedna optužnica prema kojoj se Mamić tereti za zločinačko udruživanje, a koja je rezultat međunarodne akcije hrvatskih tijela i najvećih svjetskih agencija. 

Prema ovoj optužnici Mamića i suokrivljenike tereti se da su iz Dinama izvukli najmanje 144 milijuna kuna preko off shore tvrtki registriranih u Velikoj Britaniji, Švicarskoj, Svetom Vincentu i Grenadinima, Belizeu, Hong Kongu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Cipru, Gibraltaru, Sejšelima…

 


Komentari