(VIDEO) Uz gradsko groblje niknuo divlji deponij: Svi se pitaju tko je kriv i odgovoran

Screenshot

U Sesvetama, uz groblje Markovo polje, niknulo je po svemu sudeći divlje odlagalište otpada.

Brdo smeća, mahom plastike, dovozi se na ovu lokaciju čiji je vlasnik Grad Zagreb. Prema prvim informacijama tu se tu odlaže i otpad koji dolazi s ostalih groblja u gradu.

Ovu nevjerojatnu situaciju prenio je na svom Facebook profilu i gradski zastupnik Tomislav Stojak koji se, poput i mnogih zabrinutih građani, pita kako je to moguće.

“Mjesecima i mjesecima voziti otpad sa svih gradskih groblja na tu lokaciju kod Markova polja, “izgraditi” novi Jakuševec na istoku grada, uništiti okoliš i nikome ništa?

Kako je moguće da Gradska groblja nisu bila u stanju rješavati otpad s groblja kao i do sada? Što se dogodilo da se otpad nije mogao odmah zbrinjavati kao ranije? Kako je moguće da se mjesecima i mjesecima uredno i svakodnevno odvozio otpad s gradskih groblja u Sesvete, a istovremeno su gradske ulice bile zatrpane smećem?

Tko je odgovoran za nastalu situaciju i ovo uništavanje okoliša na području Sesveta? Uprava Zagrebačkog holdinga? Uprava Gradskih groblja? Predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete? Mjesni odbor?

Samo nemojte krivicu svaliti na radnike Čistoće i Gradskih groblja!”, poručio je Stojak.


Komentari