(VIDEO) U CENTRU GRADA ODVOZE SMEĆE: Štrajk se nastavlja, ali na nekim mjestima radnici skupljaju otpad

Foto: Zagreb.info

Četvrti je dan štrajka radnika Čistoće, no nakon što su radnici rano jutros najavili da će, iako štrajk nastavljaju, pokupiti otpada na mjestima poput bolnica, vrtića i škola, snimili smo ih kako na glavnom zagrebačkom trgu skupljaju i odvoze otpad.

Smeće se u gradu gomila od ponedjeljka otkad su radnici objavili da idu u štrajk dok im se ne ispune zahtjevi. Štrajk je započeo kao znak solidarnosti s trojicom kolega koji su dobili otkaz nakon što su snimljeni početkom siječnja kako u jednoj ulici na Središću sav razvrstani otpad bacaju u isti kamion.

Uprava je ispunila zahtjev radnika Čistoće u štrajku u ponedjeljak i poništila odluku o izvanrednom otkazu trojici radnika, no štrajk nije završio. Radnici su došli s još 11 zahtjeva od kojih je njih pet odmah prihvaćeno. O ostalim su se zahtjevima sastali u srijedu predstavnici radnika i Uprava Holdinga te Čistoće, a iako je nakon sastanka najavljeno da se štrajk prekida, do toga ipak nije došlo te radnici Čistoće nisu došli u treću smjenu.

‘ISPRIČAVAMO SE GRAĐANIMA ZAGREBA’: Štrajk ide dalje, radnici Čistoće objavili kome će danas pokupiti smeće

Gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da je to neozbiljno i naglasio da je riječ o nezakonitom štrajku. Dodao je i kako prema njemu sindikati i radnici moraju platiti trošak ovog štrajka.

“Nadam se da će razum prevladati. Mi smo svima dali ugovore o radu, prava iz kolektivnog vlada. Prošla vlast je kršila kolektivne ugovore pa su sindikati samo tužili, nije bilo štrajka. Dobili smo ilegalni štrajk koji traje unedogled, stalno se dodaju zahtjevi, to se ni jednom gradonačelniku nije dogodilo, ni jednoj vlasti”, rekao je u srijedu gradonačelnik.

Foto: Zagreb.info


Komentari