(VIDEO) Tomašević o poljoprivrednom sajmu na Trgu: ‘Nije dobro da se pretvara u rezervnu tržnicu’

Foto: PIXSELL

Gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević, u predvorju gradske uprave održao je konferenciju za novinare.

Podsjetimo, rano ujutro, drugi put u tri dana, pukla je cijev na zagrebačkoj Selskoj cesti. Ovog puta šteta je i veća od one nastale u nedjelju.

Službe su odmah krenule u sanaciju važne zagrebačke prometnice, a vatrogasci kažu da bi promet mogao ponovno biti pušten krajem tjedna.

“Kaže se dobar dan inače, ali mogao bi biti nešto i bolji. Ispričavamo se…”, počeo je tim riječima press konferenciju Tomašević.

“Ispričavamo se svim građanima u Selskoj ulici. I institucijama koje su pretrpjele štetu – započeo je Tomašević obraćanje”.

“Najgore je prošla škola te stan od domara. Postoje police osiguranja, a građani koji su imali štetu mogu je prijaviti i Holding će to pokriti od police osiguranja”, rekao je Tomašević o pucanju cijevi na Trešnjevci.

“Cjevovod je bio pod jačim naprezanjem zbog događaja od nedjelje te je zato vjerojatno došlo i do ovog novog pucanja. Želim se ispričati građanima koji su danas putovali na posao jer su sigurno imali neugodnosti zbog prometa”, zaključuje Tomašević.

O ubojstvu u Mlinovima

Govorio je i o trostrukom ubojstvu u Mlinovima.

“Grad Zagreb je u kontaktu s majkom i širom obitelji. Ovim putem molimo medije da ne izvještavaju detalje pogreba. Obitelj je molila da se to obavi u krugu obitelji. Isto tako molimo da mediji ne izvještavaju o vremenu i mjestu pogreba. Osigurali smo obitelji sve što smo mogli, ponudili smo sve oblike pomoći.

Osigurali smo i psihološku pomoć, imamo hitne timove za takve situacije. Pomoć je dana i djelatnicima vrtića u koji su djeca išla”, rekao je gradonačelnik.

Natječaj za Velesajam

Danijela Dolenec rekla je nešto više o natječaju za Zagrebački Velesajam.

“Najavili smo raspis natječaja za novog direktora Zagrebačkog velesajma. Taj natječaj je raspisan prošli petak, objavljen je i dostupan na stranicama Zagrebačkog velesajma, relativno je sličan onome natječaju koji je u tijeku za direktora ZET-a”, rekla je.

Tomašević kaže da je o poljoprivrednom sajmu na Trgu bana Jelačića razgovarao s ministricom poljoprivrede.

“Nije dobro da se Trg pretvara u rezervnu tržnicu“, kaže.

“Nismo izdavali nikakve dozvole otkad smo došli na vlast, to su dozvole koje su ostale od prije i mi ih ne možemo revidirati. Želimo zauzeti novu politiku prema korištenju javnih površina. Trg bana Jelačića je glavni trg i mogu se naći druge lokacije za takve prigode. Bilo je dosta kritika na to i ranije. Želimo zauzeti konzistentan stav koji će biti isti prema svima”, zaključuje Tomašević.

Novo Upravno vijeće Poliklinike

“Razriješeno je Upravno vijeće Poliklinike za pomoć djeci i mladima Grada Zagreba i imenovali smo novo Vijeće. Predsjednica je sada Gordana Keresteš, redovna profesorica na Katedri za razvojnu psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a članice su Andrea Jambrošić Sakoman, psihijatrica na Vrapču te Lora Vidović, bivša pučka pravobraniteljica”, otkrila je Dolenec.

“To je događaj koji su osudili svi politički akteri, od vlasti do oporbe, nema nijednog aktera koji nije osudio taj događaj. Zdravorazumski je da smo ga i mi osudili i poslali poruku da kao gradska vlast moramo biti podložni javnoj kritici, odgovarati na nju argumentima. Ako se prelazi granica, kleveta, postoje privatne tužbe. Ali traženje zabrane putem Ovršnog zakona je nešto što sigurno neću podržati”, rekao je Tomašević na pitanje o Poliklinici i dodao: “Nebitno o kojem mediju i o kojoj ustanovi se radi.”

Tomašević je jutros sa svojim zamjenikom Lukom Korlaetom izašao na teren.

“Radi se o istom magistralnom cjevovodu koji je jedan od najbitnijih za opskrbu vode cijelog zapadnog dijela Zagreba. Nažalost, on je iz 64. godine. Uz Selsku je bila povećana izgradnja, a razvoj te stanogradnje nije pratio dovoljno razvoj infrastrukture. Prije dva dana, kada je nastalo prvo puknuće, upozoreni smo da bi moglo nastati još jedno dodatno puknuće jer dolazi do dodatnih naprezanja nakon što se manipulira sa samim magistralnim vodom kad se zatvara voda da ne bi došlo do većih šteta”, objasnio je jutros Tomašević uzroke novog puknuća cjevovoda.

Rekao je kako je projektna dokumentacija za obnovu cjevovoda spremna te kako se radi o investiciji od oko 80 milijuna kuna, a sredstva za to mogu se povući iz EU fondova.


Komentari