(VIDEO) Rimac testirao novu tehnologiju na zagrebačkim cestama

Na Facebook stranici tvrtke Rimac Automobili objavljen je video na kojemu je vidljivo autonomno vozilo u vožnji po zagrebačkim ulicama.

Naša ekipa zadužena za autonomnu vožnju lansira svoju flotu vozila kako bi ubrzala razvoj sustava za autonomnu vožnju, ali i njihov zaštitni znak, C-Two ‘driving coach’. Flota će se sastojati od više vrsta vozila, objavljuju su iz Rimac Automobila uz video.

Vozilo iz snimke ima osam kamera, šest radara, 12 ultrazvučnih senzora, inercijalne mjerne jedinice te iznimno precizni GPS. Vozilo može biti kontrolirano iznutra od strane AI sustava (sustav umjetne inteligencije) te će se koristiti za skupljanje podataka i testiranje naših algoritama, objašnjavaju iz Rimac Automobila te dodaju zapanjujuču činjenicu, vozilo može prikupiti čak šest terabajta podataka za svaki sat vožnje.

Na snimci se vidi kako vozilo izlazi iz garaže s dvije osobe u njemu, na mjestu vozača i suvozača, no vozač ne okreće volan, a vidi se i šef razvoja autonomnog sustava u Rimac Automobilima Sacha Vražić.


Komentari