(VIDEO) RAVNATELJ KLAIĆEVE NAM OTKRIVA: ‘Djevojčica još uvijek nije došla do svijesti, zlostavljanje nije isključeno’

“Ne bih mogao reći kako su točno modrice nastale, ali moguće je da su posljedica zlostavljanja”, govori nam je ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić, dan nakon što je djevojčica iz Nove Gradiške u ekstremno lošem fizičkom stanju prevezena u Zagreb.

“Dominiraju ozlijede središnjeg živčanog sustava mozga, ali ima hematoma i ozljeda drugih dijelova tijela. Istraga će pokazati kako je do ozljeda došlo”, suzdržano će Roić koji priznaje da je slučaj vrlo težak i ekstreman, pogotovo radi njezine dobi.

No, malena stara dvije i pol godine nije pothranjena.

“Nije drugačija od prosjeka za svoju dob, ali ozlijede su vrlo teške i životno ugrožavajuće”, ističe ravnatelj i otkriva kako djevojčica u niti jednom trenutku nije došla do svijesti.

“Još kad je dolazila do bolnice bila je bez svijesti i u vrlo teškom stanju, u smislu potrebe mehaničke ventilacije”, prisjetio se.

Činjenica da malena uz sve ima i svrab (šugu), kaže, vrlo je minorna s obzirom na druge probleme, a o psihičkom zdravlju djevojčice još uvijek ne znaju mnogo.

“Nismo dobili dokumentaciju koja bi pokazivala da je dijete bolovalo od nekih bolesti”, zaključno će Roić.

Podsjećamo, dok se djevojčica iz Velike Gradiške još uvijek bori za život u Klaićevoj bolnici, u petak ujutro policija je uhitila njezine roditelje. Radi se o 24-godišnjoj djevojci i 27-godišnjem partneru, koji imaju ukupno četvero djece, a njihovo ime nije nepoznanica u Socijalnom centru toga grada. Uhićeni su zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe djetetovih prava, a preostala djeca prevezena su kod udomiteljskih obitelji.

Dan ranije, kada je u četvrtka stigla u Zagreb liječnici su ostali u šoku. Malena ima teško nagnječenje mozga, ali i cijele glave. Uz to tijelo je prepuno modrica.


Komentari