(VIDEO) RACIJA U CENTRU GRADA! Policajci upali u noćni klub, imali su što i za vidjeti!

Foto: MUP

Zagrebačka policija upala je u ugostiteljski objekt i imali su što za vidjeti. U centru grada zatekli su 33 ljudi bez maski te su im naplatili i novčane kazne. Sve su napravili u suradnji s Državnim inspektoratom te Ravnateljstvom civilne zaštite RH, Područnog ureda Zagreb.

Nisu morali upotrijebiti sredstva prisile. Za jednim od onih koji su bili u ugostiteljskom objektu bila je raspisana i potraga.

“Za 33 osobe je utvrđeno da nisu nosili zaštitne maske, zbog čega su im policijski službenici izdali tri Obavijesti o počinjenom prekršaju te je naplaćeno 30 novčanih kazni zbog prekršaja iz članka 47. st.2. t. 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Nadalje, za jednu od zatečenih osoba, odnosno za 24-godišnjaka je utvrđeno da je za njim raspisana potraga te je kod njega pronađen plinski pištolj za što mu je izdan Obvezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 27. st. 2. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana”, izvijestila je zagrebačka policija.

Službenici Ravnateljstva civilne zaštite utvrdili su kršenje epidemioloških mjera. Izdano je usmeno rješenje o zabrani rada, a objekt je zapečaćen na minimalno 30 dana. Protiv pravne i odgovorne osobe bit će pokrenut prekršajni postupak.

Policija je privela 45-godišnjeg vlasnika zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.

POGLEDAJTE VIDEO:


Komentari