(VIDEO) RACIJA NA TREŠNJEVCI: Maserati, Ferrari i ostali bijesni auti viđani ispred restorana koji nije smio raditi

Photo: PUZ

Policija je zapečatila restoran Passage kod Dragaša, a susjedi iz Kranjčevićeve ulice na Trešnjevci i nisu u nekom velikom čudu. Govore kako ovo nije prvi put da je radio unatoč zabrani, a tu od početka pandemije viđaju skupe automobile, pišu 24sata. U istom objektu gdje se nalazi ovaj restoran, nalazi se i Kuglana Zagreb, a u katastru je navedeno da je vlasnik cijelog posjeda upravo Grad.

Od četvrtka je restoran zapečaćen nakon što je u njega upala policija, a prilikom racije u restoranu su zatekli 34 osobe. Izdane su četiri novčane kazne, a vlasnik je priveden. Njegov odvjetnik, Milko Križanović, rekao je kako bi vlasnik u petak trebao izaći pred Državno odvjetništvo, gdje će se aktivno braniti.

“On je pozvao svoje prijatelje na ručak. Ne može se reći da je privatno okupljanje bilo kršenje mjera jer je to atak na ljudsku slobodu i pravo pojedinca da upravlja svojim životom”, kaže odvjetnik Križanović.

Susjedi koji žive u blizini lokala nisu baš pričljivi i nitko od njih ne želi javno istupati, no kažu kako ih cijeli slučaj nimalo ne čudi.

“Taj restoran je bio relativno prazan prije lockdowna, ali smo znali vidjeti Maseratije, Ferrarije, bijesne Audije i BMW-e. Sjećam se da je jedan dan došao i žuti Bugatti. Kakvi auti! I to se nastavilo i tijekom pandemije, pa skoro svaki dan je bio otvoren, sve bez računa”, rekao je jedan od susjeda. Drugi, koji radi u jednoj trgovini blizu restorana, potvrđuje njegovu priču:

“Moram prijeći tu cestu svaki dan kad idem na posao. I prije dva tjedna je bio pun ko’ šipak! Vidimo mi sve, ali nemam pojma tko ga je prijavio”, dodaje. Većina njih je za raciju saznala iz medija jer se dogodila usred dana kad nisu bili doma. No vijesti se brzo šire, a Kranjčevićeva je prometna ulica.

“Išla sam tu na posao. Jedan policijski kombi je stajao tu odmah na uglu Kranjčevićeve i Brozove, a drugi niže. Kad su tu završili, išli su dalje niz ulicu”, kaže prodavačica, a iz okolnih lokala kažu da su vidjeli vozila, ali da im policija nije dolazila. To su sve objekti koji se bave pripremom hrane, a prodaju vrše kroz prozore. Uz Passage kod Dragaša, zatvorili su i Challenge bar u Badalićevoj ulici. On je radio samo za goste hotela Laguna, no po pričama susjeda, policija je unutra zatekla nekoliko osoba koje nisu bile gosti hotela.


Komentari