(VIDEO) Požar u CIOS – u podmetnut: Kamere su snimile kako je sve počelo

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

IZ UPRAVE tvrtke C.I.O.S. izvijestili su da je požar, koji je u subotu navečer zahvatio njihovu zgradu za prikupljanje i preradu otpada na Jankomiru, u cijelosti pod kontrolom te da su nadzorne kamere snimile početak incidenta.

Požar koji je malo prije 20 sati zahvatio otvoreno skladište CE-ZA-R-a Centra za reciklažu, članice C.I.O.S. grupe, u cijelosti je pod kontrolom a u intervenciji je sudjelovalo 26 vatrogasnih vozila s 98 vatrogasaca, izjavio je na mjestu događaja pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Tomislav Resman.

Prvom internom analizom snimke nadzorne kamere lokacije vidljiv je dim s vanjske strane ograde skladišta nemetala, pa je vjerojatno da je izvor požara izvan skladišta, što budi sumnju, navodi se u priopćenju Uprave C.I.O.S.-a.

Okolnosti nastanka ovog požara vrlo su slične požaru u svibnju prošle godine, kada je požar izbio oko 20 sati u neradni dan, a za koji požar CE-ZA-R još nije zaprimio službene rezultate policijskog očevida o uzrocima i okolnostima nastanka.

Požar se proširio na glomazni otpad koji se obrađuje u reciklažnom centru temeljem ugovora o obradi glomaznog otpada koji je CE-ZA-R d.o.o., temeljem javnog natječaja kao najpovoljniji ponuditelj, sklopio sa Zagrebačkim holdingom u svibnju 2015., dok je gradonačelnik Milan Bandić bio u pritvoru. Riječ je o otpadu sakupljenom čišćenjem divljeg odlagališta na Savici. Gori otpadni namještaj i drugi glomazni otpad uz ogradu otvorenog skladišta, a sva postrojenja i upravne zgrade su sigurni.

Iz Uprave C.I.O.S.-a ističu da će javnost i dalje izvještavati o svim relevantnim činjenicama.

Podsjetimo, prije no što je buknuo požar u CIOS – u, vatrogasci su bili na terenu u Heinzelovoj ulici gdje je gorjela ‘Stara Zagrepčanka’ u vlasništvu Zagrebačkog Holdinga. Požar je buknuo oko 18 sati, a vatrogasci su ga uspjeli ugasiti nešto prije 21 sat.

Požar u CIOS – u ugašen je oko 22 sata.

 

Komentari

Komentari