(VIDEO) POJAVILA SE NOVA SNIMKA! Nakon Dubrovnika, Rimčev auto ‘ulovljen’ i kod Zagreba, evo koliko je vozio

Foto: Pixsell/YouTube screenshot

Jedna od “gorućih” tema posljednjih dana svakako je – i Rimčeva Nevera koja se ovih dana naašla u središtu skandala. Na Redditu se, naime, pojavila snimka na kojoj Nevera magistralom u blizini Dubrovnika juri više od 230 kilometara na sat. Vozača goni policija, a Rimac se ispričao. Sada se, pak, društvenim mrežama širi još jedna snimka “lude” vožnje Rimčeve jurilice. 

Naime, na YouTube kanalu DragTimes još 25. travnja ove godine objavljena je snimka na kojoj automobil koji iznutra izgleda kao Rimac C_Two (prototip iz kojeg je razvijena Rimac Nevera) na cesti u “brzoj traci” vozi brzinom do 248 km/h. Vozač, čije se lice na snimci ne vidi, pišu 24 sata, ovu je brzinu postigao na autocesti A3, odnosno na dijelu zagrebačke zaobilaznice kod Celina Samoborskih.

Inače, C_Two, naknadno je pretvoren u serijski model Nevera te ima doista zapanjujuće performanse – 1914 kilometara na sat i 2300 Nm okretnog momenta, ubrzanje do 100 km/h iz stajanja za 1,85 sekundi te najveću brzinu od 412 km/h.

Podsjetimo, ovih se dana na društvenim mrežama proširio i video koji prikazuje vožnju Neverom u okolici Dubrovnika. Javila se i policija. “Vezano za objavljeni video koji prikazuje vožnju automobilom po magistralnoj cesti brzinom od 232 km/h, obavještavamo vas da je proveden postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti te je utvrđeno da se radi o prometnici državne ceste D-8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, odnosno da je vozilom upravljao brzinom od 232 km/h na predjelu gdje je ograničenje brzine 90 km/h zbog čega će protiv njega nadležnom Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Napominjemo da Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj nije prijavljena testna vožnja automobilom po prometnicama u nadležnosti ove Policijske uprave”, poručili su.

Nakon brojnih kritika građana, ali i izjave policije, oglasio se i Rimac. “Šteta da je nakon premijere auta ova vijest dala negativan kontekst. Željeli smo skupiti veliki broj internacionalnih kupaca, suradnika i distributera u Hrvatskoj (a gdje bolje nego u Dubrovniku)”, započeo je poduzetnik na Facebooku.

“Preko 80 ih dolazi unatoč COVID restrikcijama iz svih krajeva svijeta (USA, Japan, UK, razne EU zemlje…). Tu će dobiti prezentaciju auta i priliku da ga probaju u realnim uvjetima na cesti. Naravno, pune performanse će isprobati drugom prilikom na stazi, kao sto su i novinari prošli tjedan”, nastavio je.

“Naš stav je jasan: svim kupcima, gostima i zaposlenicima dajemo do znanja da se vožnja odvija na javnoj prometnici i da se moraju pridržavati zakona. Vozač iz videa se sam javio policiji. Policija je došla i obavila razgovor i biti će kažnjen kao što bi svatko drugi bio kažnjen u ovoj situaciji. Za druge vožnje ćemo bolje paziti i nadzirati. Ja se ispričavam na neugodnosti. A sad možemo biti bar malo ponosni da ljudi iz cijelog svijeta dolaze u Hrvatsku, naručiti najsnažniji auto u povijesti – razvijen i proizveden u Hrvatskoj”, zaključio je.


Komentari