(VIDEO) Počeli su radovi na Rimčevom kampusu u Svetoj Nedelji: Evo ovako izgledaju!

Screenshot: Rimac Automobili

Radovi su započeli na izgradnji kampusa tvrtke Rimac Automobili u Svetoj Nedelji, a investicija teška 200 milijuna eura prvu fazu izgradnje trebala bi dovršiti 2023. godine. Mate Rimac, vlasnik jedne od dvije hrvatske tvrtke jednoroga, vrijedne milijardu dolara, podijelio je youtube link na svom Facebook profilu, na kojem se vidi ogroman napredak masivnog gradilišta u naselju Kerestinec, u Svetoj Nedjelji.

“Kao sjedište za istraživanje, razvoj i proizvodnju, novi kompleks omogućit će tvrtki povećanje razvojnih i proizvodnih kapaciteta od maloserijskih projekata, koji su donedavno bili dominantni posao tvrtke, do velikoserijske proizvodnje sustava električnih pogona, baterijskih sustava i ostale tehnologije, razvijene za globalne automobilske tvrtke”, piše u priopćenju.

Najavljuju da će se u Kampusu proizvoditi Rimac Nevera, kao i ključne komponente za buduće Rimac i Bugatti modele. Kampus je izgrađene površine od 100.000 metara kvadratnih, a ukupne površine od 200.000 kvadrata. Nominirani izvođač radova je tvrtka Facies iz Svete Nedelje.

Uz gore spomenuti video, objavljen je i onaj na kojem se uživo mogu pratiti raditi, što ćemo vjerujemo oduševiti sve one koje zanima kako će izgledati jedan od tehnološki najnaprednijih kampusa u Hrvatskoj.

 

S testnom stazom koja okružuje kompleks, muzejom, odjelima za dizajn, inženjering, i pogonima za proizvodnju i testiranje, novi Kampus će, tvrde, biti jedinstvena lokacija i globalno sjedište Rimac Grupe.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

S testnom stazom koja okružuje kompleks, muzejom, odjelima za dizajn, inženjering, i pogonima za proizvodnju i testiranje, novi Kampus će, tvrde, biti jedinstvena lokacija i globalno sjedište Rimac Grupe.

Rimac Kampus bit će mjesto gdje će se dizajnirati i razvijati svaki budući Bugatti i Rimac model te komponente koje Rimac Technology razvija za druge proizvođače. Prilikom dizajna Kampusa, hrvatska arhitektonska tvrtka 3LHD posebnu pažnju pridaje tome da se integrira filozofija tvrtke i ispune svi nužni kriteriji s dugačkog popisa potreba i želja sa strane korisnika Kampusa”, pišu Rimac Automobili.

Komentari