(VIDEO) ‘OVO JE GORE OD RATA!’ Mještani Petrinje otvorili dušu nakon potresa

Snažan potres pogodio je središnji dio Hrvatske u 12.19 sati. Trajao je više od 20 sekundi, a nakon njega su se osjetila daljnja podrhtavanja tla. Potres je grad Petrinju ostavio u ruševinama, a odnio je i ljudske živote. Za nekim osobama još uvijek se traga, a mještani Petrinje i dalje su u šoku.

Podsjetimo potres je bio magnitude od 6.2 stupnjeva po Richteru, a osjetio se sve do Rijeke i Zadra, te Virovitice i Osijeka, pa čak i Beograda.  Neopisiva je to tragedija za našu zemlju, a mnogi su pokazali veliko srce i pristigli u pomoć unesrećenima.

Golim rukama ruševine su otkopavali vatrogasci, a pomoć je stigla i iz navijačkih klupa zagrebačkog Dinama. Uistinu, Hrvatska se ujedinila kao nikad prije, a pomoć Petrinji pristiže iz cijele zemlje.

Nažalost, tlo i dalje ne miruje, te se i u večernjim satima zabilježio niz manjih potresa. Strah i tuga, emocije koje su miješaju kod mještana Petrinje, zbog čega će biti gotovo nemoguće zaspati večeras.

Naš reporter mještanina Petrinje upitao je podsjeća li ga ovo na ratno razdoblje.

“Ovo je gore i rata. Ni za vrijeme rata nije bilo toliko srušeno, centra skoro i da nema. U kuću ne mogu ući, spavat ću u autu i čekati bolje sutra”, rekao je Petrinjac.

 

Još jednog Petrinjca, ova je nepogoda podsjetila na 1991. godinu. Mještanin je izjavio da će danas prenoćiti u Velikoj gorici, jer struje ni vode nema.

“Ovo je katastrofa. Hrvatska neka pomogne koliko može, a dalje ćemo sami. Mogli smo i 91′ i 95′ pa ćemo i sada”, rekao je.


Komentari