(VIDEO) Ovo je Ema! Djevojčica koja je pročitala najviše knjiga u jednoj godini, a očarat će vas svojom ambicijom, pameću i iznenađujućim detaljima iz života

Foto: Screenshot

Kao što smo već saznali ovih dana, 12-godišnja Ema je najčitateljica 2020. godine. Mi smo je posjetili u knjižnici u kojoj je stalni gost,a  tom prilikom saznali smo koje knjige najviše voli. Otkrila nam je i što bi htjela biti kad odraste.

Svaki dan barem sat ili dva odvoji za ono što najviše voli, a to je knjiga. U 2020. godini 12- godišnja Ema pročitala je čak 121 knjigu. Kako kaže, čita još od treće godine.

U knjižnici je dobro poznato lice, skoro svaki dan je tamo. Dok je njenim vršnjacima zabava uzeti mobitel u ruke, Emi je knjiga ipak interesantnija. Voli čitati krimiće, avanturističke romane i znanstvenu fantastiku. Nema samo jednu omiljenu knjigu, već njih nekoliko.

“Iz knjiga se može puno toga naučiti”, objašnjava nam Ema. Za nju je to zamišljanje nečeg drugačijeg, maštanje.

Osim na hrvatskom, Ema čita knjige i na engleskom i njemačkom jeziku. Idući jezik koji bi voljela naučiti je francuski. U knjigama na njemačkom otkrila je nešto zanimljivo – armenski jezik!

Kad odraste htjela bi postati arheologinja, spisateljica, knjižničarka, profesorica hrvatskog jezika ili povijesti. Nije još točno odlučila. Piše i svoj roman, čita i stripove, a voli pogledati i crtiće. U slobodno vrijeme izrađuje nakit, a voli i putovati s obitelji.

Više pogledajte u prilogu:


Komentari