(VIDEO) Otvorilo se klizište: Velika opasnost vreba male Zagrepčane na putu do škole

Foto: Osnovna škola Ivanja Reka

Prije samo mjesec dana otvorena je nova osnovna škola u Ivanjoj Reci, a već se suočava s neočekivanim problemima, javlja Večernji list.

Naime, u ponedjeljak u popodnevnim satima aktiviralo se klizište u njenoj blizini pa se cesta počela “kretati” prema školi i njenim učenicima. Jučer je počelo kliziti i parkiralište koje se moralo evakuirati.

Zbog pukotina na cesti, kao i asfalta koji je na mjestima skliznuo i do pola metra niže, cijelo područje šetnice i parkirališta postalo je opasno, a put i stepenice kojim djeca dolaze u školu trenutačno se ne mogu koristiti iz sigurnosnih razloga.

Kako objašnjavaju stanovnici Ivanje Reke, sve je krenulo kada su radnici počeli bagerom kopati i produbljivati kanal kraj šetnice. Ispod ceste i parkirališta su, naime, instalacije za kanalizaciju na dubini od šest metara. Tu je postojao kanal pa ga htjeli dodatno produbiti.

“Sve je samo počelo kliziti. U roku od sat vremena već je prema školi proklizalo barem pola metra nasipa”, kazala je djelatnica škole koja živi preko puta, a drugi navode da je na mjestima zemlja otklizala i više od metra, jedan se stup nakrivio, a i rasvjeta je prestala raditi.

Kako kažu stanovnici naselja, cesta, parking i cesta kraj škole su zapravo nasip koji je asfaltiran pa im zato nije bilo neobično da je došlo do klizišta. A kako se ispod klizišta nalaze salonitne kanalizacijske cijevi, boje se da ne dođe do pucanja i dodatne štete.

Kažu i da su i škola te šetnica kraj nje nezgodno sagrađeni, pa strahuju da u budućnosti ne bi nastradala i obrazovna ustanova. “Došlo je do oštećenja šetnice koja je nedavno rađena i tome je obaviješten mjesni odbor. Problem su odmah vidjeli i izvođači radova koji su već idući dan oko šest ujutro počeli sa sanacijom. Nema razloga za brigu, uvjeren sam da će sve napraviti prema pravilima struke”, kaže predsjednik Vijeća gradske četvrti Peščenica-Žitnjak.

Komentari