(VIDEO) Oko 15-ak prosvjednika blokira Hod za život, policija intervenira

Hod za život

Moto ovogodišnjeg hoda je ‘Hod za život, obitelj i Hrvatsku’, a posvetili su ga i nerođenoj djeci s Downovim sindromom.

12:15 sati – Povorka ulazi na Trg uz pjesmu Lijepa li si, Marka Perkovića Thompsona. 12:10 sati – Prosvjednice su dignuli s ceste i odnijeli u policijska vozila. Povorka nastavlja dalje. Na čelu kolone ‘Hod za život gazi život’ je Sanja Sarnavka.

Photo: Borna Filic/PIXSELL
Photo: Borna Filic/PIXSELL

11:50 – 15-ak prosvjednica blokira hod povorci. Policija intervenira. U pozadini je transparent s natpisom ‘Hod za život gazi žene’, piše Večernji.

Okupilo se nekoliko tisuća ljudi, većinom obitelji s malom djecom. Pjeva se, prodaj majice, baloni i bedževi. Puštaju se domoljubne i navijače pjesme. Ruža Tomašić, Željka Markić i glumac Božidar Alić također se nalaze u okupljenoj masi.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Policijske snage su u pripravnosti no sve prolazi bez izgreda. Tramvajski promet je obustavljen. Dolazak povorke na glavni trg očekuje se oko 12 sati, a potom se program nastavlja do 16 sati.

20.05.2017., Zagreb - Na Trgu Franje Tudjmana poceli su se okupljati sudionici inicijative 'Hod za zivot, obitelj i Hrvatsku' u znak potpore nerodjenom djetetu, njegovoj majci i obitelji. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Pogledajte video:

>>>‘HOD ZA ŽIVOT’: Prekinut tramvajski promet od Trga dr. Franje Tuđmana do Trga bana Josipa Jelačića


Komentari