VIDEO O KOJEM SVI PRIČAJU Pogledajte kako je Milanović šokirao novinara odgovorom o predsjedniku Hrvata u BiH

Foto: Screenshot

Predsjednik Republike Zoran Milanović u New Yorku je u izjavi za medije šokirao novinara Al Jazeere komentarom na situaciju da je na Opću skupštinu UN-a došao Željko Komšić, predstavnik Hrvata u Bosni i Hercegovini te aktualni predsjedavajući Predsjedništva te zemlje.

”Komšić je ovdje došao k’o jedan od članova Predsjedništva, ne znam uopće s kakvim mandatom i u čije ime govori, čak i da je predstavnik Hrvata, jer… Ja sam rekao da sam predsjednik Hrvatske, predsjednik hrvatskih građana, Hrvata, pa, na neki način, i onih Hrvata koji žive u Bosni i Hercegovini. To je moja dužnost, obveza i osjećaj, na kraju krajeva”, rekao je Milanović.

Novinar, kao da nije bio siguran da je dobro čuo, ponovio je Milanovićeve riječi.

‘Oprostite, Vi ste rekli da ste vi predsjednik Hrvata iz Bosne i Hercegovine?”

Predsjednik je odgovorio.

”Gledajte, dakle u onoj mjeri u kojoj Ustav kaže, dakle, da se brinemo i da vodimo računa o statusu Hrvata izvan Hrvatske, ali, naravno, uz puno poštovanje zemalja – da. Na kraju krajeva, što sam radio u Bosni i Hercegovini prije dva mjeseca.”

Novinar je nastavio…

”Kako Vi možete biti predsjednik Hrvata iz Bosne i Hercegovine, Vi ste predsjednik Republike Hrvatske?”, upitao je.

Milanović je strpljivo pojasnio.

”Pa gledajte, Hrvati u Bosni i Hercegovini i u New Yorku imaju pravo glasa, nešto što sam ja vrlo često problematizirao i pokušavao svesti u razumnu razinu upravo zato da se susjedna država ne kompromitira jer se ulazi u njezin prostor, ali, onda, ako tako mislite, trebalo mi je zabraniti ulazak u Bosnu i Hercegovinu.”

Što je još rekao predsjednik Milanović pogledajte u videu:

Komentari