(VIDEO) Nevrijeme potjeralo srne u grad: Jedna zalutala na Britanac

Azil Dumovec/Facebook

Jučer je u centar Zagreba, najvjerojatnije zbog nevremena koje ju je tamo potjeralo, zalutala srna. Preplašenu životinju građani su uočili u Nazorovoj ulici kod Britanskog trga. te su odmah u pomoć pozvali djelatnike Dumovca.

Hvatanje je potrajalo, a srnu je, kako su opisali, nevrijeme malo dezorijentiralo, zbog čega je akcija hvatanja bila malo teža. “Potjera za njom nije bila jednostavna. Srna je prvo ušla u jedno dvorište, a onda elegantnim skokovima uskočila u drugo, pa treće… Na sreću, tamo se sama stjerala u kut, pa smo je lako uhvatili”, opisuju iz Azila, čemu dodaju kako im je u cijeloj akciji pomagao i veterinar, jer stres za srnu zna biti fatalan, piše Telegram.

 

Životinji se na sreću ništa nije dogodilo pa je tek jednu godinu stara srna zbrinuta i potom nakon nekog vremena ponovno puštena u prirodu.

“U ovim trenucima jedino što možemo reći jest: „Volimo svoj posao!“, napisali su djelatnici Azila Dumovec na svojoj Facebook stranici uz objavljenu snimku srne koju su pustili u prirodu na području Mihaljevca.

 

Ravnatelj Zoološkog vrta, pod kojim se nalazi Azil Domovec, Damir Skok, priopćio nam je, pak, kako srna u Nazorovoj nije jučer bila jedina koju je nevrijeme dovelo u grad. Slična situacija, ispričao je, dogodila se i na području Gračana, gdje su jurili odmah nakon akcije na Britancu.

“Zvali su nas građani iz Gračana da su prvo na ulici vidjeli srnu i da im je potom ušla u dvorište, pa smo i tamo intervenirali. Srna je neozlijeđena, ali po veličini trbuha i izgledu prsa, sumnjamo da je trudna ili da ima mlado. Zato smo je pustili na sigurno mjesto u šumi nedaleko Gračana kako bi, u slučaju da ima mlado, lako mogla otići do njega.”, kazao je kratko Damir Skok.

 

 


Komentari