(VIDEO) Nema spavanja za stanovnike Utrina i Zapruđa: Poslušajte s čime se bore svake noći

Početkom svibnja započela je 80 milijuna kuna vrijedna sanacija na južnom prilazu vijadukta Mosta mladosti, koja će trajati godinu dana.

Sanacija uključuje kompletnu rekonstrukciju svih elemenata vijadukta te saniranje ograde, čeličnih vijenaca i nogostupa u dužini od 700 metara, dok će dotrajali asfalt biti zamijenjen visokootpornim betonom.

No, zbog spomenutih radova stanovnici Utrina i Zapruđa su na koljenima.

“Bilo je gadno ali ajde, normalno prvi dan, buka koju proizvodi vodeni rezač betona je zaglušujuća, ali najveći šok je uslijedio po noći. Radovi su se nastavili do 5 sati ujutro! Već prvu noć neki moji susjedi su zvali policiju ali su dobili odgovor da izvođač, koji, nisam saznala, ima dozvolu koju je izdao koju je izdao Grad Zagreb za rad 24 sata! U mom ulazu su tri bebice koje čujem da plaču po noći, a svi su susjedi neispavani i ‘ludi'”, objasnila je Goga iz Šišićeve ulice novozagrebačkog naselja Utrine, koja je najbliže Mostu, piše Hrvatska danas.

Stanovnici obližnjih naselja danima ne spavaju zbog nesnosne buke, a video koji je prikazuje je snimila Goga u tri sata ujutro.

Prema Pravilniku o najvišim dopuštenim razinama buke, u sredini u kojoj ljudi rade i borave, u zonama stambene namjene najviše dopuštena razina buke noću je 45-50 decibela, danju do 65 decibela.

Istim je Pravilnikom propisano da kod obavljaju građevinskih radova noću razina buke ne smije prijeći te vrijednosti. No, jedna članica grupe u koji je Goga postavila video je izmjerila i više od 80 decibela, a njena je zgrada udaljena više od 500 metara od mosta.

“Dobili smo veliki broj primjedbi građana i već smo ih poslali Gradu. Riječ je o vrlo važnoj i opsežnoj sanaciji koja bi trebala pridonijeti tome da se riješimo velikih gužvi koje su se u špicama znale stvarati u Držićevoj zbog slabe propusnosti mosta. Osim toga, on je u takvom stanju da je postojala bojazan da će se urušiti, pa se građani moraju strpiti. No, predložili smo gradonačelniku da se s izvođačem radova pokuša postići kompromis tako da se noću, ako se već mora raditi da bi se dostigli zadani rokovi, noću odrade radovi koji su manje bučni”, kaže Milenko Arapović iz Vijeća gradskih četvrti Novi Zagreb-Istok.

Kaže kako još nije dobio odgovor iz Poglavarstva, pa će pismo gradskoj upravi ponoviti. Iz MUP-a kažu da su zaprimili nekoliko prijava građana, no “obavljanje radova noću uz pridržavanje valjanog odobrenja nadležnog tijela ne predstavlja narušavanje javnog reda i mira za koje bi sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira bila nadležna policija”.

VELIKA PROMETNA REGULACIJA NA MOSTU MLADOSTI: Evo kuda ćete morati ići


Komentari