(VIDEO) Filmske scene na zagrebačkoj obilaznici: Policija zaustavila kombi pun sakrivenih migranata

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Belgije koji su preinačenim teretnim vozilom prevozili četvoricu Egipćana bez dokumenata.

Dvojac je Egipćane prevozio u preinačenom kombiju belgijskih registarskih oznaka, a uočeni su u nedjelju na izlazu naplatne postaje Zagreb – Istok, u smjeru Zagreba.

Zaustavljeni su na čvoru Rugvica, gdje je policija između sjedala i teretnog prostora uočila dodatni prostor te su nakon demontaže pregrade pronašli četiri muške osobe bez osobnih dokumenata.

“Sumnja se da su osumnjičenici u Belgiji preuzeli teretni automobil, preinačen i improviziran za prijevoz osoba, došli u Zagreb i smjestili se u hotel. Nakon što su zaprimili rutu kretanja, sumnja se da su na autocesti A3 preuzeli četiri strana državljana, zatvorili ih u odvojeni preinačeni dio automobila, a zatim krenuli prema Sloveniji. Na taj način su, iz koristoljublja prevozili strane državljane i omogućili im da se protuzakonito kreću po Republici Hrvatskoj, a njihov daljnji prijevoz su spriječili zaustavili policijski i carinski službenici”, navode iz PUZ-a.

Dodaje se kako su Belgijci nakon dovršene istrage predani pritvorskom nadzorniku te je podnijeta prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari