(VIDEO) Mračna strana Norijade: Uz maturante jučer slavila i hrvatska sirotinja iz važnog razloga

Razuzdano slavnje maturanta na zagrebački je glavni trg privuklo neke stanovnike Hrvatske koji su svoje norijade imali prije više desetljeća. Zagrebačkoj sirotinji i umirovljenicima ovo je sretan dan jer nakon alkohola žednih srednjoškolaca ostaje pravo bogatstvo u obliku povratne ambalaže.

Trgom je operiralo njih desetak s plastičnim vrećicama punim raznovrsnih boca od piva, vina, pelinkovca i drugih žestokih pića.

“Mirovina mi iznosi tisuću kuna. Kada platim režije, ne ostane mi gotovo ništa, a i imam viška slobodnog vremena. Živim sama, muž mi je umro prije nekoliko godina pa ovako spajam ugodno s korisnim. Krećem se, čistim okoliš i zaradim koju kunu. Danas ću skupiti oko 300 boca. To mi je hrana za nekoliko dana”, ispričala nam je baka Tonka (71), živahna umirovljenica kojoj je ovo redovan hobi.

Normalnim danom skupi oko pedesetak boca. Vikendi su nešto bolji, a ovakvi su dani, kaže, premija.

Iako je ovo zapravo tragično, svi skupljači boca veselo su kružili trgom, a jedan je djedica, zadovoljan današnjom zaradom, od radosti i zaplesao s maturantima. Moramo priznati, njegove plesne vještine su opake.

Reporterka: Mia Mitrović


Komentari