(VIDEO) Mihael, Gabriel i Rafael: Blagdan je trojice arkanđela povodom kojeg su Zagrepčanke i dečki snimili predivan spot

Crkva danas slavi blagdan trojice arkanđela koji se imenom spominju u Bibliji: Mihael, Gabriel i Rafael, a iz plesnog zbora Zagrepčanke i dečki stiže predivan spot Anđele čuvaru mili koji su snimali u Varaždinu, Muzeju anđela i Anđelinjaku.

Najdražu molitvu koju sva djeca vole uglazbio je profesor Slavko Olujić, a pjevaju solistice Marija i Marta Hren zajedno sa svojim prijateljima sa zbora.

Mi-ha-el znači Tko je kao Bog?, Ga-bri-el – Bog je jak, a Ra-fa-el – Bog iscjeljuje, liječi.

Pogledajte kako su snimali spot u predivnom Varaždinu:

Četvrt stoljeća s nama

Plesni zbor Zagrepčanke i dečki ove godine slavi svoj 25. rođendan. Prva proslava koju su organizirali bila je u svibnju – koncert u KD V. Lisinski – a druga proslava je uskoro u predivnoj Palači Dverce, u kojoj su već snimili i jedan spot za pjesmu Vila rođendanka.

Oduvijek se trudimo biti inovativni i pružiti što bolju edukaciju djeci, a vrlo važan faktor nam je da je djeci naš rad interesantan i zabavan, jer to je najbolji način učenja. Najvrijedniji članovi zbora uz pjevanje, bave se i plesom u našim grupama La dance i Cro dance, zatim sviraju i pjevaju uz gitaru, govore poeziju, bave se voditeljskim poslom, pa čak na koncertima sami vode i programe! Trudimo se biti drugačiji, zanimljivi i pružiti djeci što više radnih zadataka, kako bi svatko pronašao nešto za sebe u čemu će se istaknuti, ističu iz plesnog izbora.

Ove godine počeli su intenzivno snimati i spotove za svoje pjesme; dosad su snimili čak 14, a tim tempom planiraju i dalje.

Sve njihove spotove možete pogledati na našem YouTube kanalu.

U umjetničkom i odgojnom radu s mladima, bavljenjem vrijednim i edukativnim sadržajima, nastupajući na koncertima i televiziji, uvjereni smo da činimo golem pomak u promicanju kulture i običaja te stvaranju bolje odgojenih i tolerantnijih mladih ljudi, sklonih dobroti, ljubavi, miru i nenasilnom rješavanju problema u užoj i široj zajednici.

Svake godine donosimo novi projekt, a posebice smo ponosni na projekte Nasilje nije hrabrost, Volim Hrvatsku – o ljudima i vrijednostima u Lijepoj Našoj, Njegovo veličanstvo dijete – pjesme o pravima djece, Pjevam Zagreb – pjesme posvećene našem gradu Zagrebu, Mama i tata to su cvijeta dva – obiteljske pjesme, Pjevam dobrotu, Stop nasilju, Mir se svijetu naviješta – božićne pjesme, Pjevam Andersena – pjesme bajke, Na kraju tunela točkica bijela – pjesme vedrine, nade i vjere u vlastite snage, Knjigoljupci  i mnogi drugi, objašnjavaju iz plesnog zbora.

Vatrene su pratili na Svjetskom nogometnom prvenstvu pjesmom: Naprijed Hrvatska koji je za samo šest tjedana na YouTubeu imao više od milijun pregleda.

Ponosni su, kažu, i na svoje pjesme nosioce projekata:

Korak u život: https://youtu.be/BrEuSW3B6wY

Vila rođendanka (Udruga Mali Zmaj): https://youtu.be/3S5dANxXPNk

Želim život Ana Rukavina: https://youtu.be/CYmL3PgQHQc

Utrka Terry Run: https://youtu.be/EsxZxS1PzsM

Opjevali su sve igre naših starih, igre naših mama, tata, djedova i baka, igre tipične za Hrvatsku:

Hula hop: https://youtu.be/0Dfi1p-5EcM
Lanac probijanac: https://youtu.be/WhDhCgc1hcg
Leti, leti, Školica, Gumi-Gumi, Care,care gospodare, za koje tek planiramo snimiti spotove.

Sva nadarena djeca i s puno ljubavi prema pjesmi i plesu mogu se javiti na e-mail: [email protected] ili na broj 0913861727 vezano uz informacije o upisima u plesni zbor Zagrepčanke i dečki.


Komentari