(VIDEO) ’Lišće, sretno i pamet u glavu’! Možete li vjerovati da je ovo isti lisac spašen iz bazena ulja?

Foto: Azil Dumovec

Kako javlja Azil Dumovec, lisac spašen iz bazena otpadnog ulja iz Žitnjaka pušten je u prirodu. Tim putem iz azila su objavili video pa dodali i kako lisac na prvu nije htio izaći iz transportera. Uz malu pomoć izašao je pa odjurio u polje.

Iz azila dodaju i kako je lisac upao u bazen s otpadnim uljem u krugu bivše tvornice DIOKI na Žitnjaku, a osam je dana proveo u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba. “Tamo je temeljito pregledan, ojačan infuzijom i dobrom hranom te tri puta okupan kako bi mu se dlaka odmastila. Dobro očišćen i zdrav lisac više nije imao što raditi u zatvorenom prostoru, pa smo ga odlučili vratiti u prirodu. Dovezli smo ga u istočni dio Zagreba, onaj koji mu je poznat, no ipak dovoljno udaljen od mjesta gdje je doživio pustolovinu života, te ga pustili”, dodaju iz Dumovca.

Podsjetimo, u Prihvatilištu za životinje brinuli su se da lisac neće preživjeti. Odbijao je hranu, a nije bilo poznato koliko je dugo proveo u bazenu, koliko je pritom pothlađen te koliko je progutao otpadnog ulja. Ipak, da se nagutao ulja bilo je jasno iz izmeta.

Mokar, natopljen uljem, ležao je na dasci nasred bazena, a spasili su ga zagrebački vatrogasci koji su ga na daljnju skrb predali Prihvatilištu.

Komentari