(VIDEO) KOLONE NA ZAGREBAČKOJ OBILAZNICI SNIMLJENE IZ ZRAKA: Udarni turistički vikend ponovno donio gužve, policija poslala poruku vozačima

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ljetni vikendi donose već uobičajenu smjenu turista pa tako ni ova subota nije izuzetak.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora pa iz Hrvatskog autokluba (HAK) vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče pojačan promet između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora, a kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko pet kilometara, a kod Demerja oko dva kilometra.

Kod čvora Jankomir u smjeru Zagreba kolona je duga oko 1 km, a zbog gužve u smjeru mora formirala se kolona vozila od čvora Jankomir prema čvoru Zaprešić u duljini od 2 km.

Na zagrebačkoj obilaznici pojačan promet prema naplatnim postajama Lučko iz smjera Jankomira i Buzina.

MUP ogromne gužve nadzire i iz zraka. Priopćili su kako je na cestama udarni vikend i da je na odredište bitno stići sigurno, a ne brzo.

Vrlo je gust promet na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom u oba smjera, Mađarskom na ulasku te sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu sve linije plove redovito, ali zbog povećane gustoće prometa moguća su čekanja u trajektnim lukama i pristaništima.

Osim redovne katamaranske linije Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, u subotu 31. srpnja u 19 sati uvodi se dodatna katamaranska linija iz Zadra prema Istu, te iz Ista prema Zadru u nedjelju 1. kolovoza u 6 sati.

Odgađa se početak plovidbe na međunarodnoj liniji Zadar-Ancona za 2.kolovoza.

Komentari