(VIDEO) ‘Kad vi nama nećete, mi dođemo k vama’ Tomašević posadio stablo majki-odgojiteljica, pogledajte kako su ga okružile

Foto: Screenshot

Ovoga petka održala se akcija  “Zasadi drvo, ne budi panj!” u gradskoj četvrti Novi Zagreb – istok, Travno, a posadilo se čak 56 sadnica stabala. Ovoj vrijednoj akciji pridružio se i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, no i majke odgajateljice.

Već na samom početku majke odgajateljice inzistirale su da Tomašević dođe na idući sastanak i sasluša ih.

“Kad vi nama nećete, da mi dođemo k vama. I pozivamo vas da u utorak popričate sa nama na sastanku, mi bismo vas, a ne zamjenicu”, poručila je jedna od majki odgajateljica, na što joj je Tomašević odgovorio “naravno” i bacio se na sadnju stabla.

Foto: Zagreb.info

Netko od prisutnih ljudi dobacio je de “nije u redu se preko lopate razgovarate”.

“Drago nam je da djeca imaju svoje stablo. Vidimo se, nadam se”, dobacila je majka odgajateljica. Navodno je stablo koje je posadio bilo upravo od majki odgajateljica.

Nakon što je završio sa sadnjom, Tomašević je održao kratku konferenciju za medije na kojoj su se mogli vidjeti transparenti nezadovoljnih roditelja odgojitelja poput “Dosta laži, ostavite nam stečena prava! 40 tisuća duša ovisi o vama”.

“Drago mi je da se Grad Zagreb pridružio ovoj akciji u borbi protiv klimatskih promjena. Znate da svako stablo ima ambijentalnu vrijednost, bitno je i zbog apsorpcije ugljika i stakleničkih plinova. Stabla u gradu doprinose smanjenju temperature, posebice preko ljeta što je također bitno. Tu je i bioraznolikost, tako da je tu zaista puno pogodnosti. Ono što je naš cilj, a što smo prezentirali u programu prije izbora jest povećati za 20 posto broj stabala. Sada ih ima oko 34 tisuća, Zrinjevac je ove godine zasadio već tisuću stabala. Negdje nije riječ o novim, već o zamjeni stabala”, izjavio je Tomašević i zahvalio se radnicima Zrinjevca koji rade na povećanju broja stabala.

Na pitanje o Medvednici kratko je odgovorio:

“Medvednica je pluća Zagreba, ali to baš nije u ingerenciji Grada Zagreba, s obzirom na to da se radi o parku prirode”.

Dodatakao se i sastanka s roditeljima odgojiteljima.

“Bila su već dva sastanka sa zamjenicom Danijelom Dolenec koja se najviše bavi time i radila je analizu”, rekao je Tomašević i dodao da će i on doći na sastanak.

Na pitanje novinara o mogućim amandmanima na proračun rekao je da se to očekuje te da će ih razmotriti ako su dobri.


Komentari