(VIDEO) Juričan upao na proslavu u Vrbovskom: ‘Pozdravljam sve koji su glasali da Milan Bandić postane počasni građanin ovog grada’

Foto: Facebook

Prije tri dana, Grad Vrbovsko pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića proglasio je počasnim građaninom. To je ujedno prva lokalna samouprava koja je Bandiću dala navedeno priznanje.

Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, pojašnjavajući prijedlog, rekao je da je Bandić gradu pomagao više od dvadeset godina na različite načine.

“Bandić je vrlo često pomagao i ostalim dijelovima Gorskog kotara na najrazličitije načine, posebno u teškim danima ledoloma i iznimno jakih snježnih oborina, pa zaslužuje jedno ovakvo priznanje”, rekao je Mufić.

Za ovaj prijedlog od 17 vijećnika, njih 12 je glasalo za, a protiv je bilo njih četvero. Jedan vijećnik ostao je suzdržan.

Juričan upao na proslavu

Na proslavu u subotu 14. ožujka koja se održala na Dan Grada Vrbovskog, upao je zagrebački redatelj Dario Juričan te uputio nekoliko riječi okupljenima.

“Dobar dan, građani Vrbovskog. Dario Juričan, gradonačelnik svemira. Lijepo vas pozdravljam i želim vam ugodan dan. Posebno pozdravljam gradsko vijeće i gradonačelnika Mufića, koji su glasali da Milan Bandić postane počasni građanin ovog grada, što ja podržavam. Ja i moj prijatelj Đuro”, kazao je i opisao za što se sve tereti Milana Bandića.

“Grad Vrbovsko je prvi grad u Hrvatskoj koji je, zajedno s Mufićem, odlučio nagraditi Bandića. Treba Mufića ponovno izabrati, ali ovaj put barem za župana. I treba, dok smo tu, jest na Mufićev račun. Hvala vam, uživajte u ovom danu”, rekao je Juričan i poklonio Mufiću knjigu “Kumek”.

Iako je Mufić odbio poklon, redatelj nije odustajao te mu je ostavio dva primjerka knjige naglasivši da je jedna i za gradsku knjižnicu. Podsjetimo, Kumek na 350 stranica u detalje opisuje afere Milana Bandića.

Juričan je još u petak poslao “ljubavno pismo” gradonačelniku Vrbovskog koje prenosimo u cijelosti:

Imaš ti pravo moj Mufiću, najbolje je u životu biti blago retardiran

“Čitam ja tako, dragi moj gradonačelniče Mufiću, kako si predložio Milana Bandića aka Rezač etiketa za počasnog građanina Vrbovskog, a što je  Gradsko vijeće prihvatilo sa 12 od 17 glasova.

E pa ja ti, moj genije Mufiću, od srca čestitam!

Vidim da su te promptno napale dežurne medijske hijene pa si ti, lukavče, odmah poslao retorički odheb:

Da li je bilo nekih loših stvari oko Bandića? Ne znam.

Imaš ti pravo moj Mufiću, najbolje je u životu biti blago retardiran. Kad netko počne baljezgati o nepravdi, kriminalu, korupciji, optužnicama ili – da pojednostavim – političkom smeću, samo se treba popišat po svemu tome s jednim odlučnim: Ne znam.

Kao onda kad te Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pitalo kako si, majstore, obrtu vlastite supruge potpisivao narudžbenice za nabavu klupa, koševa i pepeljara, te prijevoz ukrasnog raslinja i tako trošio gradske pare, pa te Povjerenstvo novčano kaznilo, a potvrdio je to i Upravni sud, ja sam vidio projekciju tvoje izjave:

Da li je bilo nekih loših stvari oko poslovanja s mojom ženom? Ne znam.

“Da ponovim: Rezač je poslao kosilicu, kompost i rasvjetu, po običaju muljajući preko Zagrebačkog holdinga, i time je pridonio ugledu i napretku Vrbovskog”
Nego da se ja vratim na tvoje, moj genije Mufiću, objašnjenje zašto je Rezač etiketa dobio počast u Vrbovskom:

“Za doprinos ugledu i napretku Grada Vrbovskog: Grad je za igralište dobio kosilicu, došlo je i 200 kubika komposta te rasvjeta za Božić…”

Da ponovim: Rezač je poslao kosilicu, kompost i rasvjetu i to po običaju  muljajući preko Zagrebačkog holdinga, jer tvog Vrbovskog nema u Aktima gradonačelnika niti Glasniku Grada Zagreba. I time je pridonio ugledu i napretku Vrbovskog.

Evo još ću jednom, polako, moj Mufiću: kosilica, kompost, rasvjeta za doprinos ugledu i napretku Grada Vrbovskog.

Ali najdraža priča mi je o gradskoj tvrtki Komunalac kojom ti indirektno dirigiraš i koja je nedavno “odlučila” da će usluge poskupiti za 150 posto. Srećom, tome si se usprotivio, ni manje ni više nego ti moj Mufiću i tu pojavu sa svojim suradnicima oštro osudio.

Koji bandićoliki show, dobar si ti učenik

Koji bandićoliki show, dragi moj Mufiću. Dobar si ti učenik, vidim ja svetački potencijal u tebe. Možeš mi vjerovati, svecima se bavim već godinama.

Nego, znaš onu floskulu kako imamo lijepu zemlja, a uspijemo sve zasrati?

E vidiš, moj Mufiću, to je priča baš o tebi.

I zato ti predlažem da osim počasne titule odeš i korak dalje pa da na ulazu u obližnji kanjon Kamačnik staviš bistu Milana Bandića i na njoj natpis:

“Da li je bilo loših stvari oko njega? Ne znamo.

Znamo da je zahebo Uskok, konkurenciju i otišao kao najveći hebač!”, zaključio je Juričan.


Komentari