(VIDEO) Izašao novi spot grupe Adastra za pjesmu ‘Tramvaj plavi’, posvećene gradu Zagrebu

PRESS

Live izvedba singla “Tramvaj plavi” održat će se na koncertu „Best of Adastra“ – 27.05.2017. u Metropolis klubu

Zagrepčani, gradonačelnik, kadeti GNK Dinama i Adastra, svi stali u Tramvaj plavi!

Veseli nas predstaviti Vam novu pjesmu i spot grupe Adastra za pjesmu Tramvaj plavi. Cilj ovoga spota je predstaviti grad Zagreb kroz njegov prepoznatljiv simbol – plavi tramvaj. U stvaranju spota sudjelovali su Zagrepčani, kadeti GNK Dinama, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, Adastra i naravno ZET-ov tramvaj!

Dvije godine od posljednjeg velikog koncerta u Tvornici culture Adastra se ponovo sprema stvoriti večer za pamćenje i to u klubu Metropolis gdje pripremaju i koncertnu promociju albuma „Best of Adastra“ te novog singla “Tramvaj plavi.”
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Veliki koncert Adastre, promocija singla Tramvaj plavi i albuma Adastra Greatest Hits Collection održat će se u klubu Metropolis s početkom u 22 h. [/box]

Pretprodajna cijena ulaznice iznosi 30 kn, a na dan koncerta cijene će iznositi 40 kn. Svoju kartu nabavite u Metropolis klubu (šank), Avenija Dubrovnik 10 (preko puta Velesajma) te putem sustava ::: ENTRIO :::www.entrio.hr ::: & ::: EVENTIM ::: www.eventim.hr ::::
Pjesma duhovito opisuje putnike, Zagreb i zagrebački tramvaj, a nastala je tijekom snimanja emisije “O Zagrebu zbore dvije Dore“ na Radio Sljemenu. U Tramvaj plavi uskočio je i Tomislav Goluban dodatno obogativši pjesmu prepoznatljivim zvukom usne harmonike.
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Adastra je zagrebački bend osnovan 2005. godine. U lipnju 2007. objavljen je album prvijenac. Adastrina pjesma „Nabujala rijeka“ prevedena je na engleski jezik te je pod nazivom “Nina” objavljena na kompilaciji Radio Expressa iz Los Angelesa na kojoj se nalaze najnoviji singlovi poznatih svjetskih izvođača. [/box]

 

Osnivač benda Jerko Marić hrvatski je glazbenik, glazbeni producent, kantautor, skladatelj, režiser, aranžer, ton-majstor i humanitarac. Uz to utemeljitelj je humanitarne udruge “Zvuk svjetlosti” koja diljem Hrvatske organizira edukativne i humanitarne koncerte.


Adastra je 2008. godine objavila pjesmu „Surovi grade“ posvećenu 17-godišnjem Luki Ritzu te je pjesma postala himna borbe protiv nasilja među mladima. Potaknut valom nasilja među mladima diljem Hrvatske Jerko Marić pokreće akciju „Svačije je pravo živjeti“, te se 2008. godine održava veliki prosvjedni koncert na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu koji je okupio 15.000 tisuća ljudi. Od kraja 2008. do početka 2011. godine ukupno je održano 12 prosvjedno-edukativnih koncerata na kojima je nazočilo više od 50.000 građana.


Adastra je izdala dugoočekivani drugi album „Surovi grade“ koji se našao na prvom mjestu top liste najprodavanijih albuma u Hrvatskoj. Nakon albuma slijede nastupi na festivalima. Na Zagrebačkom festivalu i to 2014. i 2015. godine nastupili su sa singlovima “Samo s tobom” i “Gorim u sebi”, a 2014. nastupili su na Splitskom festivalu s pjesmom “Ako vidiš Anu”. Krajem rujna 2015. objavljen je treći album Adastre pod nazivom “Katarza”.
Adastra je trenutno na turneji, a ovo su gradovi u kojima će uskoro nastupiti:

19. 5. 2017. Našice
27. 5. 2017. Zagreb 
20. 7. 2017. Rijeka
21. 7. 2017. Gospić
22. 7. 2017. Krapinske Toplice

Adastrinu kvalitetu i popularnost nije potrebno preispitivati s obzirom da svi njihovi spotovi broje više od šest milijuna pregleda. Redovito komuniciraju s fanovima, vrlo su pristupačni i omiljeni zagrebačkoj publici, a i svima ostalima diljem Hrvatske i susjeda. Mislimo da je dovoljno razloga navedeno da budete dio ovog posebnog rock spektakla!
Novi spot:


Komentari