(VIDEO) Imamo snimku susreta Tomaševića s Penavom i Milanovićem u Vukovaru, evo kako je to izgledalo!

Foto: Screenshot

Danas, na 30. obljetnicu Vukovara i Škabrnje prisjećamo se svih onih koji su dali život za neovisnu Hrvatsku, kao i onih koji su ju hrabro branili. U grad heroj stiglo je, prema procjeni novinara, nekoliko desetaka tisuća ljudi, a među njima su bili i brojni političari i poznata lica.

Počast žrtvama u koloni sjećanja odao je cijeli državnih vrh, predsjednik Republike Zoran Milanović, Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i vlade Andrej Plenković s brojnim ministrima. U Vukovar je stigao i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Kako je izgledao njegov susret s predsjednikom Milanovićem i gradonačelnikom Vukovara i predsjednikom Domovinskog pokreta Ivanom Penavom, pogledajte ovdje:

Podsjetimo, u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, Tomašević je u srijedu zajedno sa svojim suradnicima položio je vijence kod Spomen obilježja Glas hrvatske žrtve – Zid boli i kod Središnjeg križa na groblju Mirogoj.

“Vukovar, kao mjesto posebnog pijeteta ima posebnu ulogu i mjesto u povijesti uspostave samostalne Republike Hrvatske i predstavlja simbol hrabrosti i nesebične žrtve. Ovim simboličnim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odajemo počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje”, poručio je Tomašević.

Nešto kasnije, počast gradu heroju odao je paljenjem svijeće.

Foto: Facebook

Komentari