(VIDEO) Homofobni ispad u autobusu u Zagrebu: ‘Skakat’ ću ti po glavi dok ti lubanju ne smrskam, vidjet ćeš kaj su BBB’

Screenshot

Danas, 10. srpnja, je u autobusu iz Rijeke za Zagreb došlo do incidenta u kojem je mladić homofobnim i prostačkim rječnikom vrijeđao putnike.

Naime, muškarac je u autobusu vikao i prijetio ženi jer je, kako kažu putnici, bila ošišana na ćelavo, a sve je bilo popraćeno agresivnom homofobijom.

“E, znaš kako volim tuć’ pedere, znaš kako ih volim tuć’?! Ja ću ti skakat’ po glavi dok ti lubanju ne smrskam, viejdt ćeš kaj su Bad Blue Boysi”, izvikivao je nepoznati muškarac na snimci.

Osoba koja je objavila ovaj video kaže kako je muškarac uhićen pri dolasku na Autobusni kolodvor u Zagrebu.

O svemu se oglasila i vodeća LGBTIQ+ organizacija u Hrvatskoj.


Kako tvrde jedna je osoba zbog svog nenormativnog rodnog izražavanja bila izložena kontinuiranom i dugotrajnom vulgarnom vrijeđanju i ponižavanju.

“Zagreb Pride prikupio je detaljan iskaz hrabre, odgovorne i samosvjesne svjedokinje koja je snimila video jednog dijela izgreda (u prilogu). Dok je kasnije davala iskaz upućujući osobu iz policije da je čitav napad motiviran mržnjom prema LGBTIQ+ osobama, nasilnik joj se približio, nasrnuo na nju te joj prijeteći dobacio „Šta, i ti si neka lezbača?“, pljunuvši je pred očima policijske djelatnice. Time je i ona postala oštećena osoba, povrijeđeno je njeno dostojanstvo, vrijeđana je i ponižena zbog svoje seksualne orijentacije”, kažu iz Zagreb Pridea.

Dodali su kako pozivaju policiju da provede temeljitu istragu i kazneno prijavi izgrednika i nasilnika za mržnju, nasilje i povredu dostojanstva na temelju seksualne orijentacije i/ili etničkog podrijetla te su zaključili kako se ne radi o pukom remećenju javnog reda i mira.

(FOTO) Održan Zagreb Pride Ride, prva parada ponosa na biciklima

Komentari