(VIDEO) FEŠTALI BEZ STIDA! Policija u zagrebačkom restoranu zatekla čak 34 osobe

Photo: PUZ

Unatoč odluci Stožera civilne zaštite, zagrebačka je policija na Trešnjevci pronašla restoran čiji vlasnik smatra da za njega za ne vrijede ista pravila. Racija je u objektu naišla na 34 osobe i prekinula ima objed.

Tijekom “obilaska” restorana policija nije upotrebljavala sredstava prisile. Za osam je osoba utvrđeno da nisu nosile zaštitne maske, zbog čega su im policijski službenici izdali četiri Obavijesti o počinjenom prekršaju te su naplaćene četiri novčane kazne zbog prekršaja iz članka 47. st. 2. t. 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Također, službenici Ravnateljstva civilne zaštite utvrdili su kršenje epidemioloških mjera protivno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa COVID-19 putem okupljanja. Zbog obavljanja ugostiteljske djelatnosti suprotno odlukama Stožera civilne zaštite RH, službenici Državnog inspektorata, Turističke inspekcije, Područnog ureda Zagreb utvrdili su prekršaj iz članka 9-A Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te je izdano usmeno rješenje o zabrani rada. Dio prostora objekta gdje se obavljala nedozvoljena djelatnost usluživanja jela i pića je zapečaćen na minimalno 30 dana te će biti pokrenut prekršajni postupak protiv pravne i odgovorene osobe.

Nakon provedene racije, u sklopu kriminalističkog istraživanja, 32-godišnji direktor kao odgovorna osoba ugostiteljskog objekta priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.


Komentari