(VIDEO) DRAMA ZBOG NOŠENJA MASKI Dijete ne ide u školu jer njegovom ocu one smetaju, u sve se uplela i policija

Foto: Screenshot/Zagorje.com

Početak školske godine nekima je donio nove probleme. Tako roditelj svoje dijete ne želi pustiti u školu zbog zaštitne maske.

Kristijan Gaćina kaže da njegov sin uredno dođe svaki dan do škole, ali kako nijedan od njih ne želi nositi maske, u školu ne mogu ući.

“Mom sinu Nikoli ne daju ući u školu zato što ne nosi takozvanu masku koja smeta njegovom disanju. On ima osnovno pravo na obrazovanje, koje mu je uskraćeno. Po svim zakonima Božjim, po svim zakonima prirode, svaki čovjek ima pravo na disanje i to mu apsolutno nitko ne može uzeti. Međutim, u ovoj školi to nije slučaj.

Neka mi pokažu ugovor koji sam ja potpisao da moj sin može nositi masku, neka mi pokažu bilo koji zakon koji zabranjuje slobodno disanje. Ako mi to pokažu, mi ćemo staviti masku i nikada je više skinuti nećemo”, rekao je Gaćina za Zagorje.com.

Ravnatelj škole Samson Štibohar rekao je kako učenici nižih razreda nisu obavezni nositi masku, a da učenici viših razreda na nastavi, u učionici, također ne moraju nositi masku, kao ni njihovi učitelji.

“Svaka škola je, temeljem uputa vlade, napravila Provedbeni plan po kojem mora funkcionirati u novoj školskoj godini. U našoj školi, temeljem tih uputa, maska je za učenike od petog do osmog razreda obavezna samo u zajedničkim prostorima, a to je prostor hodnika i prostor odlaska na WC, dok u učionicama učenici ne nose maske”, rekao je ravnatelj.

“Pošto je roditelj odbio otići liječniku i ishodovati potvrdu za izuzeće nošenja maske, to je sad čisto stvar roditelja”, dodao je ravnatelj.

U sve se na kraju uplela i policija. Gaćina je od strane djelatnika škole primijećen kako na školskom prostoru neovlašteno snima djelatnike i malodobne učenike. Ravnatelj kaže da ge je upozorio na GDPR, a nakon što se on tome izrugivao, bio je primoran i obavezan slučaj prijaviti policiji i Centru za socijalnu skrb.

Komentari