(VIDEO) Donosimo priču o Samu! Došao je iz Afrike, ali je odlučio ostati u Zagrebu: ‘Nećete se osjećati strancem ovdje’

Zagreb.info

Ljubav čini čuda. Iako je u Zagreb došao zbog studija, Sam Bushara iz Sudana ostao je u Hrvatskoj zbog svoje bivše supruge. Otkrio nam je što sve radi ovdje i kako mu je Zagreb postao pravi dom.

“Pozdrav svima. Ja sam Sam Abdullah Bushara i dolazim iz Sudana. Tu živim u Zagrebu. Ja bih poručio svakom tko hoće vidjeti prirodu i topli narod, može slobodno doći u ovu zemlju. Vidjet ćete kako ti ljudi mogu biti dragi. Nećete se osjećati strancem u Hrvatskoj. Dobrodošli u Hrvatsku”, kazao nam je Sam.

U Zagreb je došao s 19 godina i ovdje živi sada 30 godina. Došao je zbog studija, a zadržala ga je ljubav. Sin mu sada ima 28 godina, a kćer 24. Opisao je prvi dojam kada je tek kročio u Zagreb i trenutak kada je shvatio da će ovdje ostati.

“Prednost života u Sudanu je ta da je cijelu godinu ljeto”, kaže Sam, a život u Africi drugačiji je nego u Hrvatskoj.

Proputovao je dosta. Ima šestero braće koji su također po cijelom svijetu. Majka je znala dolaziti u Hrvatsku pogotovo kad je Sam dobio sina.

Sam radi svašta, najviše ga privlači umjetnost, no priznaje – neke poslove ipak nerado radi.

Za Sama je grijeh opsovati. No, prva hrvatska riječ koju je čuo i naučio bila je psovka. Doživio je i negativne komentare na svoj račun, ali to mu nije pokvarilo sliku o Hrvatima.

Više o tome na video:


Komentari