(VIDEO) Davor je otac-odgojitelj: Prije mjere imao je šestero djece, poslije dobio još troje i kredit, sada ima poruku za sve hejtere

Foto: Zgreb.info

Ako ste mislili da su jedino majke roditelji odgojitelji, varate se. Postoji i nekolicina očeva korisnika mjere roditelj odgojitelj, njih 11,9 posto, a među njima je i Davor Jantolek, otac devetero djece. U borbi sudjeluje ravnopravno s majkama, ide na sastanke, sudjeluje na prosvjedima. Na posljednjem, onom koji se održao u subotu 27. studenoga, javno je istupio među okupljenim  prosvjednicima.

Istaknuo je kako su djeca koja ima najveće bogatstvo. U trenutku kada je Grad Zagreb 2016. ponudio mogućnost korištenja mjere roditelj odgojitelj, Jantolek je imao šestero djece, a kako kaže, upravo mu je mjera omogućila da ih ima još troje.

“Ponudu smo prihvatili prvenstveno zbog njezine dugoročnosti. U mjeri smo prepoznali određenu financijsku sigurnost u periodu u kojem će uz naš puni angažman naša djeca stasati i razviti se u samostalne mlade ljude. Tada smo imali šestero djece. Zahvaljujući odobrenoj financijskoj potpori Grada Zagreba, podigli smo i dugoročni kredit. Njime smo poboljšali naše životne uvjete, proširili smo obitelj za nova tri člana,” rekao je Jantolek.

Vjerovali su novom gradonačelniku

Kaže i kako ih nova vlast nije previše uzdrmala jer su vjerovali gradonačelniku kada je u predizbornoj kampanji rekao da neće dirati postojeće korisnike mjere.

“Uvjereni da je Hrvatska pravna država u kojoj se štite stečena prava, a Grad Zagreb ozbiljna institucija koja je demografski prepoznala problem dugoročnim prioritetom gradske politike do prije par mjeseci nismo ni slutili što nam se sprema, a sprema se totalni udar na egzistenciju nas, naših obitelji i djece. Udar koji će većinu obitelji pretvoriti u socijalne slučajeve koji će ovisiti o tuđoj pomoći i milosti. Predloženo ukidanje je bešćutni pokušaj kršenja potpisanog dogovora između nas i Grada. Tako pravno neutemeljeno ponašanje nedopustivo je u pravno utemeljenoj državi,” poručio je.

Javno vrijeđanje

Osvrnuo se i na javno vrijeđanje kojem su kako kaže izloženi od onih koji im žele uskratiti pravo na mjeru. “Ti ljudi koji nas nazivaju ljenčinama i društvenim parazitima, ucviljenim dušama, mislite li vi da njih zanima kako živimo i kako ćemo prehraniti našu djecu, kako ćemo ih školovati, vraćati kredite i kako ćemo preživljavati?,” upitao je Jantolek okupljene koji su skandirali “ne”.

“Ne tražimo ništa što nam ne pripada, tražimo samo da se gradonačelnik drži svojih predizbornih obećanja i da gradska vlast uvažava zakone i Ustav. Nećemo dopustiti nikome da gazi naše dostojanstvo niti ugrožava egzistenciju naših obitelji pa tako ni njima. Ponajprije zbog naše djece dignimo glave i recimo nema predaje. Ne dirajte stečena prava gospodo jer bit će penala,” oštro je uzviknuo Jantolek.


Komentari