(FOTO/VIDEO) BUKTINJA U FRANKOPANSKOJ! Četiri osobe su ozlijeđene, Tomašević najavio istragu: ‘Nedopustivo je da se ovako nešto događa’

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i Luka Korlaet došli su na mjesto požara. (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Sinoć je došlo do velikog požara u Frankopanskoj ulici. Naime, kako su nam potvrdili iz JVP-a Zagreb, tijekom sanacije cjevovoda bager je pogodio plinsku cijev i zapalio se plin.

Požar u Frankopanskoj (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

“Bager je pogodio plinsku cijev i zapalio se plin. Od naše strane vrši se hlađenje stroja i okoline. Plamen je preko 10 metara, štite se zgrade, hlade fasade, spojeni smo na hidrantsku mrežu, nema problema s opskrbom vode. Pregorjele su tramvajske žice, pale su na pod i veliko je iskrenje. Hitna je preuzela vozača bagera koji je ozlijeđen”, napisali su iz JVP-a.

Na terenu je bilo pet vatrogasnih vozila s 16 vatrogasaca.

Foto: Damir Krajac / CROPIX
Požar u Frankopanskoj (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

U Frankopansku je stigao i gradonačelnik Tomislav Tomašević te njegov zamjenik Luka Korlaet. Istaknuo je da treba istražiti što se dogodilo i da će, ako je došlo do neke greške u proceduri, oni koji su odgovorni biti sankcionirani.

“Ovo se ne pamti, nedopustivo je da se ovako nešto događa”, naglasio je Tomašević i najavio da će u srijedu biti otežan javni prijevoz te se zbog poteškoća unaprijed ispričao građanima.

Gradonačelnik je i otkrio i da su stanarima tog područja ponudili da prenoće u Hostelu Arena, no stanari su se vratili u svoje domove nakon što su vatrogasci utvrdili da je sigurno.

Četvero je ljudi prevezeno u bolnicu na pružanje liječničke pomoći. Riječ je o radnicima na toj lokaciji. Dvojica su puštena kućama, a u bolnici su zadržana ostala dvojica. Jedan radnik ima lakše, a drugi teže ozljede. U požaru je oštećen jedan stan i izlog.

Tomašević sa stanarima Frankopanske (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Podsjetimo, ranije danas došlo je do puknuća cjevovoda na Frankopanskoj.


Komentari